на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Чи можна тушковану капусту при грудному вигодовуванні?

« попереднянаступна »

Головна » Дитяче харчування » Чи можна тушковану капусту при грудному вигодовуванні?

Різні сорти капусти, як і інші овочі, неодмінно повинні бути включені в раціон жінки, як протягом всієї вагітності, так і після народження дитини. Капуста - джерело корисних речовин, вітамінів, мінералів. До того ж в їжу її можна вживати і в сирому, і у вареному, і в тушкованому, і в квашеному видах.

Оскільки цей овоч має властивість викликати надмірне газоутворення в шлунку і кишечнику, у багатьох недосвідчених мам виникає закономірне питання: «чи можна тушковану капусту при грудному вигодовуванні? Чи не виникнуть коліки у малюка від такого «частування»? »

Що кажуть лікарі?

Почнемо з того, що мова не йде виключно про білоголової капусти. Брокколі, пекінська, брюссельська, кольорова - всі ці сорти доступні у продажу цілий рік, все по-своєму корисні і поживні. Що стосується шкоди, яку може заподіяти блюдо з тушкованою капусти травленню немовляти, то його ступінь явно перебільшена. Дитина адже харчується не самою капустою, а грудним молоком, так що, навіть якщо у годуючої жінки реакція організму на цей овоч буде неадекватною, не факт, що здуття живота виникне у малюка.

Якщо вірити науковим дослідженням, то в капусті немає і не може бути речовин, які можуть якось нашкодити немовляті. У той же час лікарі рекомендують жінкам не вживати капусту в будь-якому вигляді відразу після пологів. Вводити її в раціон бажано не раніше ніж через 2-3 тижні і тільки в обмежених кількостях. При цьому обов'язково потрібно поспостерігати за реакцією дитини. Якщо після годування він буде вести себе неспокійно, подавати явні сигнали про болі в животику, капусту краще не їсти.

Щодо тушкованою або вареної капусти думку медиків однозначно - є її годувальниці можна, але, природно, в розумних кількостях. З обережністю потрібно поставитися до сирої капусти (білоголової, червонокачанної), а для салатів краще використовувати більш ніжну пекінську капусту.

Яку капусту не можна при грудному вигодовуванні?

Ось чого не варто їсти взагалі, так це квашену капусту. Так, вона смачна, дуже корисна, багата вітамінами, і багато хто любить квашену білокачанну капусту. Але не можна забувати, що цей продукт досить «агресивний», тому реакція незміцнілого організму дитини на нього може бути негативною.

Крім того, у квашеній капусті крім бактерій, що викликають бродіння, присутній кислота, нерідко для закваски використовуються гострі спеції, тому при грудному вигодовуванні від такої закуски краще зовсім відмовитися. Не можна їсти квашену капусту навіть у тому випадку, якщо її перед вживанням тушкувати.

Іноді недосвідчені молоді мами цікавляться: «чи можна при грудному вигодовуванні їсти морську капусту?» З цього приводу потрібно відразу ж зробити зауваження, що морська капуста - це не овочева культура і нічого спільного окрім назви з «наземними» сортами капусти вона не має. Це особливий вид водоростей, тому при грудному вигодовуванні вживати її в їжу, як і всі інші морепродукти, потрібно обережно, незважаючи на всю її користь.

« попередня
наверх
наступна »

Хурма при грудному вигодовуванні
Гороховий суп при грудному вигодовуванні
Дитина відригує після годування грудним ...
Чи можна гарбуз годує мамі?
Лимон при грудному вигодовуванні
Як приготувати картопляне пюре для перв ...
Черешня при грудному вигодовуванні
Як підвищити жирність грудного молока?
Перловка при грудному вигодовуванні
Козяче молоко при грудному вигодовуванні
Аґрус при грудному вигодовуванні
Чорнослив при грудному вигодовуванні
Кабачки при грудному вигодовуванні
Гарбуз при грудному вигодовуванні
Банани при грудному вигодовуванні
Цикорій при грудному вигодовуванні
© 2015-2022  wmn.pp.ua