на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Хурма при грудному вигодовуванні

« попереднянаступна »

Головна » Дитяче харчування » Хурма при грудному вигодовуванні

«Їжа богів» - так в давнину називали цей фрукт або хурма є екзотичним фруктом і улюблена багатьма, але як бути, якщо жінка є годує мамою і змушена з великою увагою ставитися до всіх продуктів, які потрапляють через молоко в організм маленької дитини. Природно з великою увагою і обережністю.

Чим корисна хурма для жінки після пологів?

Не секрет, що сам процес виношування дитини, а потім і пологи позначаються на організмі жінки не кращим чином. Через підвищену навантаження в період вагітності багато органів жінки працюють на межі, імунітет знижений, зуби починають руйнуватися, випадає волосся і з'являються проблеми зі шкірою. До того ж хронічне невисипанія і попередні пологи виливаються в колосальний стрес, з яким годує мама змушена не тільки жити, але і повноцінно здійснювати догляд за малюком.

Хурма ж для організму в такий період стане великим помічником, тому що набір вітамінів і мікроелементів в цьому фрукті просто зашкалює і робить позитивний вплив на багато органів. По-перше, виявляється позитивний вплив на сам імунітет, який завдяки хурмі підвищується. По-друге, за допомогою цього фрукта кровообіг поліпшується і надходить більше кисню, що в результаті дає поліпшення роботи серця, легенів, печінки і нирок. По-третє, корисні речовини, що містяться в хурмі, сприяють поліпшенню кольору обличчя, зміцненню нігтів і зубної емалі. В цілому хурма надає тільки корисні дії на весь організм, зокрема навіть покращує роботу нервової системи і, природно, знижує стресовий поріг.

Користь хурми для новонародженого

Як і всякий яскравий фрукт, хурма є великим алергеном і часто протипоказана до застосування при грудному вигодовуванні, хоча малюкові вона корисна нітрохи не менше, ніж його мамі, адже хурма сприяє розвитку кісткової маси, є профілактикою анемії, а також позитивно позначається на розвитку легенів, серця та інших органах. До того ж хурма дуже корисна для налагодження роботи шлунково-кишкового тракту і при розвитку імунної системи, тому хурму бажано починати вводити в раціон мами, але не раніше ніж малюкові виповнитися 4 місяці, а краще її вводити разом з прикормом в належний час.

Отже, для початку з'їжте невеликий шматочок хурми, бажано в ранковий час, а потім поспостерігайте за малюком протягом доби. Якщо проблем не виникло, можете повторити прийом хурми, якщо все ж з'явилися проблеми у вигляді алергічних висипань або запору, потерпіть кілька тижнів. Як тільки малюк зможе засвоювати хурму через грудне молоко, можете спокійно її їсти, але не більше 200 грамів на добу, не забувайте багато - теж погано.

« попередня
наверх
наступна »

Зразкове меню немовляти в 9 місяці ...
Чи можна мамі, що годує кави з молоком?
Журавлина при грудному вигодовуванні
Хурма при грудному вигодовуванні
Олів'є при грудному вигодовуванні
Яловича печінка при грудному вигодовуванні
Банани при грудному вигодовуванні
Цикорій при грудному вигодовуванні
Болгарський перець при грудному вигодовуванні
М'ята при грудному вигодовуванні
Риб'ячий жир при грудному вигодовуванні
Чи можна пити молоко мамі, що годує?
Перловка при грудному вигодовуванні
Хлібці при грудному вигодовуванні
Буряк при грудному вигодовуванні
Борщ при грудному вигодовуванні
© 2015-2022  wmn.pp.ua