на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Груші при грудному вигодовуванні

« попереднянаступна »

Головна » Дитяче харчування » Груші при грудному вигодовуванні

Найчастіше після пологів мами мучаться при виборі раціону. І не дивно, адже кожен з'їдений нею новий продукт може викликати негативну реакцію дитячого організму після годування груддю. Лікарі завжди радять експерименти з їжею починати в малих кількостях. Якщо у малюка є алергія на той чи інший овоч / фрукт / м'ясо, то характерні симптоми проявляються вже до вечора того ж дня.

Корисні властивості груші

Одним з перших прикорму дитини стає груша. Вона не тільки багата вітамінами і мікроелементами, такими необхідними маленькому організму, але і в окремих випадках викликає алергічну реакцію у малюка. Навіть навпаки, терапевти рекомендують з'їдати грушу хоча б раз на два дні. Оскільки після пологів жінки часто мають проблеми з туалетом, а у дітей проявляються запори, фрукт за рахунок величезного вмісту клітковини виступає природним слабящім засобом.

Вибір на користь природних джерел

Поза сезоном фрукти часто подовгу зберігаються на овочевих базах, а щоб продовжити їх термін придатності плоди обробляють різними хімікатами. Для уникнення проблем з кишечником дитини під час грудного вигодовування шкірку з плодів слід зрізати або добре промивати. Різні пюре, варення та інші продовольства з вмістом груші теж нерідко містять консерванти. Тому при покупці звертати увагу слід не тільки на термін придатності, а й склад продукту. Ще краще, якщо зовсім відмовитися від промислових виробів на користь домашніх заготовок.

Реакція на грушу

Якщо мама з'їла грушу, а у дитини на тілі з'явилися алергічні висипання, здуття живота, а також порушився або змінився колір стільця, на фрукт відразу ж необхідно накласти заборону. Чи не експериментуйте з домашніми способами лікування. Не забувайте, що ви маєте справу з незміцнілим організмом, тому будь-які порушення повинні бути чітко санкціоновані з лікарем.

Грушу відносять до гіпоалергенним продуктам, які швидко засвоюються як дорослим організмом, так і немовлятами. Її вживання в їжу можливо з перших місяців грудного вигодовування, починаючи з невеликих порцій. Наприклад, за весь день допускається тільки половина плода.

Суспільство помиляється, коли вважає, що з'їдена мамою їжа здатна викликати у дитини здуття живота. Перші три місяці у малюка відбувається активне формування мікрофлори кишечника, і поява сліз в животі викликано незалежно від раціону жінки, яка годує грудьми.

« попередня
наверх
наступна »

Чи можна пити молоко мамі, що годує?
Чорна смородина при грудному вигодовуванні
Гематоген при грудному вигодовуванні
Як приготувати морквяне пюре для першого ...
Курага при грудному вигодовуванні
Риб'ячий жир при грудному вигодовуванні
Коров'яче молоко при грудному вигодовуванні
З якого віку можна давати дитині грілі ...
Черешня при грудному вигодовуванні
Чи можна пити яблучний сік годує мамі?
Помело при грудному вигодовуванні
Сметана при грудному вигодовуванні
Чи можна часник годує мамі?
Чи можна гірчицю при грудному вигодовуванні ...
Перловка при грудному вигодовуванні
Чи можна мамі, що годує кави з молоком?
© 2015-2022  wmn.pp.ua