на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Часник при грудному вигодовуванні

« попереднянаступна »

Головна » Дитяче харчування » Часник при грудному вигодовуванні

Період грудного вигодовування для жінки - не менше відповідальний час, чим вагітність. Дотримання режиму харчування під час лактації - це запорука здоров'я дитини. З багатьох причин годувальниці не рекомендується вживати в їжу багато продуктів, особливо обережно потрібно бути зі спеціями, наприклад, часником.

Часник при грудному вигодовуванні: можна чи не можна?

Часник славиться своїм сильним специфічним запахом. Це обумовлено наявністю в ньому флавоноїдів (іншими словами, летких запашних речовин). Саме за рахунок флавоноїдів часник вважається потужним зброєю проти вірусів респіраторних захворювань, однак у даній прянощі є і зворотна сторона.

Навіть на наступний день після вживання часнику від людини виходить своєрідний запах - флавоноїди виділяються через піт, слину. Примітно, що оточуючим людям вкрай не подобається таке «амбре» - аромат складно назвати приємним, він важкий для нюху. Організм годуючої жінки виділяє флавоноїди часнику і через молоко, тому його смак і запах також змінюються. Це може не сподобатися дитині, тому можлива відмова від грудей через вживання матір'ю в їжу надмірної кількості часнику.

Щоб грудне вигодовування не ставилося під загрозу, лікарі настійно не рекомендують годуючим жінкам включати в їжу часник. Не варто робити помилку багатьох молодих мам - при перших ознаках застуди налягати на часник і інші народні методи лікування, аби уникнути прийому таблеток. «Часникова» терапія в такому випадку тільки нашкодить, серйозно зіпсувавши смак молока, тому їсти часник треба дозовано. Ця рекомендація стосується і до багатьох інших ароматних спецій - луку, коріандру (або кінзи), хріну, гірчиці.

Безпечний часник

Часник входить до складу багатьох страв, однак це не означає, що на період лактації доведеться від них відмовитися. Годує жінка може спокійно додавати часник в борщ, плов або фарш для котлет. А все тому, що під час термічної обробки спеція втрачає частину свого запаху і після цього не здатна кардинально вплинути на якість грудного молока.

Також під час їжі можна натерти скоринку хліба розрізаної часточкою часнику. Це дієва і одночасно безпечна міра профілактики від респіраторних захворювань. Однозначно варто утримуватися від вживання часнику в сирому вигляді, наприклад, якщо пряність входить до складу овочевого салату.

« попередня
наверх
наступна »

Головний біль при годуванні груддю
Апельсини при грудному вигодовуванні
Молочні продукти при грудному вигодовуванні ...
Гречка при грудному вигодовуванні
Як заморозити кабачки для прикорму?
Гороховий суп при грудному вигодовуванні
М'ята при грудному вигодовуванні
Чи можна полуницю годує мамі?
Зразкове меню немовляти в 9 місяці ...
Кабачки при грудному вигодовуванні
Риб'ячий жир при грудному вигодовуванні
Аґрус при грудному вигодовуванні
Насіння при грудному вигодовуванні
Перловка при грудному вигодовуванні
Болгарський перець при грудному вигодовуванні
Обліпиха при грудному вигодовуванні
© 2015-2022  wmn.pp.ua