на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

З якого віку можна давати дитині грибний суп?

« попереднянаступна »

Головна » Дитяче харчування » З якого віку можна давати дитині грибний суп?

Батьки маленьких дітей не завжди знають про те, з якого віку їм можна давати грибний суп. Дуже часто саме незнання цього факту призводить до отруєння дитини грибами. Не секрет, що цей продукт є досить важким для засвоєння навіть у випадках з дорослими людьми, не кажучи про дітей.

Дитячу систему травлення можна вважати сформованої приблизно до 8 років. Крім того, у дитини молодшого дошкільного віку дезинтоксикационная система є також погано сформованою. Саме тому дорослим слід відмовитися від включення супу з грибами до того моменту, коли дитина підросте. Навіть у маленьких порціях не слід пропонувати це блюдо своїм дітям.

Варто пам'ятати про те, що до складу грибів входять не тільки білки, вітаміни і мінеральні речовини, а й погано переварювані харчові волокна. Саме вони ускладнюють процес всмоктування iнших харчових речовин.

Після того, як дитині виповниться 7-8 років, не потрібно часто балувати його грибним супом. Цю страву можна пропонувати не частіше одного разу на півмісяця. При цьому потрібно уважно простежити за тим, як дитячий організм сприйняв нове блюдо. Велике значення при цьому відіграє індивідуальна чутливість і переносимість дитячого організму.

При введенні грибного супу в раціон своєї дитини потрібно користуватися деякими правилами, які допоможуть уникнути появи небезпечних ознак. У першу чергу потрібно знати про те, що порція повинна бути невеликою. Друге дуже важливе правило полягає в тому, що суп для дитини можна готувати не з усіх видів грибів. Ідеальним варіантом є печериці, в яких відсутні токсини. До того ж вони легко засвоюються.

Суп-пюре для дитини потрібно готувати на грибному бульйоні. Відвар, отриманий від грибів, слід розвести необхідною кількістю води і вже на його основі потрібно готувати звичний суп з овочами. При бажанні можна приготувати суп з додаванням вершків. У такому випадку страва буде більш ніжним, а приємний аромат і насичений смак неодмінно приверне увагу дитини.

Таким чином, видно, що батьки маленьких дітей повинні зрозуміти, що немає необхідності раннього введення грибного супу в їх раціон, оскільки цей крок несе певну частку ризику для дитячого здоров'я. Існує маса інших корисних і смачних страв, які принесуть неоціненну користь зростаючому організму.

« попередня
наверх
наступна »

Квашена капуста при грудному вигодовуванні
Як поліпшити лактацію грудного молока?
З якого віку можна давати дитині грілі ...
Як розморозити грудне молоко?
Груші при грудному вигодовуванні
Як приготувати морквяне пюре для першого ...
Гречка при грудному вигодовуванні
Аґрус при грудному вигодовуванні
Морська капуста при грудному вигодовуванні
Хурма при грудному вигодовуванні
Черешня при грудному вигодовуванні
Манна каша при грудному вигодовуванні
Коли можна давати дитині чай?
Брюссельська капуста при грудному вскармлів ...
Домашній сир для дитячого харчування
Омлет для однорічної дитини
© 2015-2022  wmn.pp.ua