на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Дитяче харчування » Грибний суп при грудному вигодовуванні
Кожна молода мама ні один раз чула, що в період годування малюка грудьми необхідно правильно харчуватися. Що значить правильно? Відповідь на дане питання дасть кожен лікар, проте головне тут - присутність в раціоні найрізноманітніших продуктів, які забезпечать малюка всіма необхідними елементами для повноцінного розвитку.
У багатьох розвинених країнах молодій мамі лікарі рекомендують вживати в їжу якомога більше супів, проте в нашій країні дане блюдо і так можна вважати одним з основних. Господині, готуючи суп, використовують найрізноманітніші інгредієнти, щоразу отримуючи чудовий смак і відмінний запах. Але в період годування груддю багато звичні продукти викликають у мам побоювання, адже всі вони тепер можуть позитивно чи негативно вплинути на здоров'я малюка.
Як правило, гриби належать до категорії продуктів, які важко засвоюються, проте фахівці з цього приводу дають наступні рекомендації:
Вводити гриби в раціон матері потрібно дуже обережно і невеликими порціями. Це дозволить організму успішно перетравити продукт, а організму малюка звикнути до нових компонентів.
Після першого вживання в їжу грибів необхідно зробити перерву, щоб переконатися в тому, що шлунок малюка успішно переварив продукт. Якщо немає висипання, шлунково-кишкового розладу, а малюк поводиться спокійно, це означає, що гриби добре засвоїли.
Незважаючи на той факт, що грибний суп в період годування груддю лікарі все-таки є дозволяють, вони роблять акцент на тому факті, що найкраще брати не лісові гриби, а віддавати свою перевагу глива або шампіньйонів. У магазинах їх можна відшукати в будь-який час року, а тому ввести гриби в раціон харчування взимку не складе особливих труднощів. До того ж було встановлено, що попередньо висушені гриби швидше засвоюються, ніж свіжі, а тому в суп найкраще додавати саме їх.
« попередня | наступна » |