на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Коли можна починати давати дитині кавун?

« попереднянаступна »

Головна » Дитяче харчування » Коли можна починати давати дитині кавун?

Кавун - неймовірно соковита, смачна і дуже корисна ягода, яка у багатьох асоціюється зі словом «літо». Безумовно, кожній мамі хочеться порадувати таким ласощами свого малюка, проте поспішати в цій справі не варто, щоб не нашкодити дитині. Сьогодні ми поговоримо про те, з якого ж віку може бути присутнім у раціоні харчування дитини кавун.

Корисні властивості ягоди

Кавун дуже корисний для зростаючого організму. Так, вживши всього 100 грамів цієї ягоди, дитина може заповнити свою добову потребу в магнії. Володіючи сечогінною дією, кавун відмінно прочищає нирки, а також надає сприятливу дію на серце. Тому кавун особливо буде корисний дітям, які мають проблеми з печінкою і сечостатевої системою.

Крім того, кавун багатий фолієвою кислотою і пектинами, що мають велике значення для повноцінного розвитку молодого організму. У складі цієї баштанної ягоди є і легкозасвоювані цукру (сахароза та фруктоза), завдяки яким вона вважається низькокалорійним продуктом, що особливо актуально для дітей, що мають надлишкову масу тіла. Прості цукру з легкістю і в повному обсязі засвоюються організмом, не допускаючи розвитку діабету. Клітковина, якої також багатий кавун, сприяє очищенню кишечника, позбавляє від непотрібних токсинів і шлаків, а також знижує концентрацію в крові «поганого» холестерину. Кавуновий сік завдяки наявним у ньому з'єднанням заліза є ефективним природним ліками при анемії.

Чи варто давати кавун дитині?

Багато турботливі мами побоюються давати своїй дитині кавун, оскільки дуже часто фіксуються випадки харчового отруєння цією ягодою. На жаль, даний факт має місце бути насправді, і виною всьому нечисті на руку виробники.

Що стосується віку, з якого можна вперше познайомити малюка з цієї смачної ягодою, то педіатри називають 1 годик. Безумовно, в цей час можна дати своєму крихти лише маленький шматочок цієї ягоди, не більше. При цьому важливо бути впевненим у якості кавуна, в тому, що він не містить в собі нітратів та інших хімікатів.

В ідеальному варіанті кавун, який батько дає дитині, повинен бути зібраний з власної грядки. При відсутності такої можливості купувати кавуни слід виключно в сезон їх дозрівання (середині серпня). Плоди, які продаються на прилавках магазинів з травня по липень суворо заборонено давати дітям будь-якого віку.

Особливості вживання кавуна дитиною

Перш ніж дати своєму малюкові поласувати кавуном, слід грунтовно підготувати плід. Для цього ягоди необхідно вимити щіткою під проточною водою. Важливо пам'ятати, що більшість нітратів сконцентровано під шкіркою кавуна, а тому дитині слід давати виключно центральну м'якоть ягоди, очищену від насіння.

Для того щоб не викликати проблеми з травною системою маленького організму, варто дотримуватися допустимий розмір порцій. Так, малюкам у віці від року до двох років на добу цілком достатньо з'їдати 50 г цієї соковитої ягоди, з двох до трьох років цю порцію можна збільшити вдвічі, а дітям, які досягли трьох років можна з'їдати до 150 г кавуна на день.

« попередня
наверх
наступна »

Черешня при грудному вигодовуванні
Хлібці при грудному вигодовуванні
Буряк при грудному вигодовуванні
Обліпиха при грудному вигодовуванні
Молочні продукти при грудному вигодовуванні ...
Виноград при грудному вигодовуванні
Березовий сік при грудному вигодовуванні
Як приготувати картопляне пюре для перв ...
Аґрус при грудному вигодовуванні
Кабачки при грудному вигодовуванні
Риб'ячий жир при грудному вигодовуванні
Як підвищити жирність грудного молока?
Чи можна полуницю годує мамі?
Журавлинний морс при грудному вигодовуванні
Чи можна пити молоко мамі, що годує?
М'ята при грудному вигодовуванні
© 2015-2022  wmn.pp.ua