на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Чи можна лимон годує мамі?

« попереднянаступна »

Головна » Дитяче харчування » Чи можна лимон годує мамі?

Лимон є цитрусовим фруктом, вживання якого не тільки благотворно впливає на організм при лікуванні простудних захворювань, але й сприятливо позначається на стані здоров'я в цілому. Не варто забувати, що лимон є найсильнішим алергеном. А чи припустимо їсти лимон жінкам у період лактації?

Напевно багатьох годуючих мам цікавить питання про те, чи можна їм вживати в їжу лимон. Педіатри рекомендують утриматися від вживання даного фрукта в період лактації. Це може спровокувати прояв алергічної реакції у малюка. Однак не все так однозначно. Якщо жінка в період вагітності вживала лимони, алергії у дитини спостерігатися не повинно.

Як правильно вживати лимони при лактації?

Для повної впевненості в тому, що алергія внаслідок вживання лимонів у дитини не проявиться, необхідно вводити в свій раціон харчування даний фрукт поступово. Фахівці рекомендують починати з малих доз. Наприклад, в чай ??для початку можна покласти половинку тоненькою часточки лимона. Якщо організм дитини ніяк не відреагує на присутність в раціоні матері лимона, після закінчення декількох днів дозу споживаного фрукта можна збільшити.

Лікарі радять годуючим жінкам утриматися від вживання цедри лимона, адже в ній, як правило, знаходиться найвища концентрація нітратів і різних хімікатів, якщо такі присутні у фрукті. Також не рекомендується кидати лимон в сильно гарячий чай. Нехай він постоїть пару хвилин і трохи охолоне. Потім можна покласти в чай ??лимон. Справа в тому, що при високій температурі гине більшість корисних речовин, що містяться в лимоні.

Яку користь приносить лимон годує мамі?

Вживання цього цитрусового фрукта зробить благотворний вплив на здоров'я жінки в період лактації, а саме:

Підводячи підсумок, можна зробити висновок, що вживати лимони годуючим мамам можна і навіть потрібно. Однак не варто забувати, що якщо у жінки є такі захворювання, як панкреатит, виразка або гастрит, про можливість споживання лимона в їжу слід проконсультуватися з компетентним лікарем.

« попередня
наверх
наступна »

Чи можна мамі, що годує свіжі огірки?
Гранат при грудному вигодовуванні
Головний біль при годуванні груддю
М'ята при грудному вигодовуванні
Чи можна пити молоко мамі, що годує?
Чи можна мамі, що годує кави з молоком?
Журавлина при грудному вигодовуванні
Зразкове меню немовляти в 9 місяці ...
Чи можна м'яту годує мамі?
Черешня при грудному вигодовуванні
Гороховий суп при грудному вигодовуванні
Малинове варення при грудному вигодовуванні ...
Борщ при грудному вигодовуванні
Апельсини при грудному вигодовуванні
Як приготувати картопляне пюре для перв ...
Кабачки при грудному вигодовуванні
© 2015-2022  wmn.pp.ua