на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Запор після пологів, що робити?

« попереднянаступна »

Головна » Вагітність і пологи » Запор після пологів, що робити?

Запори, які можуть мучити молоду маму після пологів, можуть бути після того, коли пологи були природними і після того як мама перенесла кесарів розтин.

Запори після народження дитини природним шляхом можуть бути з двох причин. Перша причина суто психологічна, так як жінки бояться, що розійдуться шви, які були накладені на місце розривів. А деякі про це навіть і не пам'ятають. Вони згадують про те, що не відвідували туалет кілька днів для того, щоб спорожнити кишечник і тільки при виникненні запору вони згадують, що у них давно не було стільця.

Проблеми в пологовому будинку

В наших пологових будинках непогане харчування, але у деяких породіль спостерігається відсутність апетиту. Це буває, коли жінка піддалася післяпологової депресії. Якщо після пологів жінці вироблялося накладення швів (шви на шийку матки або на область промежини), і вона так і не сходила в туалет сама, то перед зняттям швів їй пропонується скористатися клізмою. Ну а коли жінка виписалася з пологового будинку, то регулювати стілець вона повинна самостійно.

Як вирішити проблему після виписки?

Годує мама може харчуватися так само, як і до пологів. Тільки треба уважно стежити за дитиною, як він реагуватиме на ту чи іншу їжу. Безумовно, існують такі продукти, які краще не є, але їх настільки мало, що немає сенсу їх перераховувати. Важливо постаратися перший місяць після зняття швів намагатися не тужитися, а приймати легке проносне або ставити клізму.

Після пологів треба намагатися включати в раціон продукти, які мають легкий проносний ефект. Це можуть бути сухофрукти, вівсяна каша, трохи соняшникової олії або ківі. Безумовно, не варто їсти їх відразу і щоб уникнути неприємних наслідків потрібно ці страви чергувати. Кожна жінка індивідуальна, і якщо одна, випивши склянку сирої води, вранці відвідає туалет, то інший необхідно випити дві склянки свіжого кефіру або з'їсти кілька ягід чорносливу. Сильні проносні засоби можуть нашкодити дитині. Проносний засіб «Дюфолак», напевно, є єдиним, яке не може завдати шкоди малюкові, який смокче мамині груди. Важливо правильно підібрати дозування.

Стілець можна викликати не тільки проносними засобами, а ще й механічними засобами. Можна застосовувати свічки або ставити клізму, але є один нюанс, до клізми можна звикнути. При геморої свічки використовувати не варто.

Треба розуміти, що використання свічок викликає позив в туалет буквально через 5 хвилин. Використання гліцеринових свічок не викликає звикання і їх можна використовувати для грудних дітей. Часте застосування клізми і свічок може призвести до зміни мікрофлори кишечника, яку можна вимити за допомогою води. Це вкрай небажано.

Профілактика запорів

Доброю профілактикою запорів є збалансоване харчування, яке здатне вибудувати прийнятний режим походу в туалет. Закріплюють продукти потрібно на час виключити з раціону молодої мами. Не варто зловживати рисом, міцним чаєм або чіпсами. У пріоритеті повинні бути кефір, йогурти без консервантів, клітковина і фрукти з овочами. Правильна робота кишечника не буде турбувати і дитини, тому що як буде працювати кишечник у годуючої мами, так буде працювати кишечник у малюка.

Мами, які піклуються про своє здоров'я і здоров'я своєї дитини повинні знати про те, що після пологів бувають запори і як приводити в порядок свій кишечник. Кращою мірою є профілактика запорів ще в період вагітності. Крім того, якщо у мами все гаразд зі стільцем, то кишечник дитинку буде працювати як годинник, а звідси у малюка хороший сон і апетит і він не буде відчувати дискомфорту.

« попередня
наверх
наступна »

На якому терміні ворушиться дитина?
Гарбузове насіння при вагітності
Холодець при вагітності
Китайський лимонник при вагітності
Сверблять ноги при вагітності
Чи можна чіпси при вагітності?
Сочевиця при вагітності
Аритмія при вагітності
Білок в сечі при вагітності
Борна кислота при вагітності
Чи можна окрошку при вагітності?
Плаксивість при вагітності
Щавель при вагітності
Неприємний присмак у роті при вагітності
Чи можна при вагітності цитрусові?
Боржомі при вагітності
© 2015-2022  wmn.pp.ua