на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Ацетон в сечі при вагітності

« попереднянаступна »

Головна » Вагітність і пологи » Ацетон в сечі при вагітності

Під час вагітності лікарі уважно стежать за станом здоров'я майбутньої матусі. Вона повинна стати на облік в жіночу консультацію і періодично здавати аналізи крові та сечі.

Якщо з організмом все гаразд, то й аналізи будуть в межах норми, але часто в сечі лаборанти виявляють ацетон. Що означає цей показник?

Виявлення ацетону в сечі вагітної жінки може говорити про те, що вона довгий час дотримується дієти з підвищеним вмістом жирів і білків і обмеженням вуглеводів. Досить просто відкоригувати режим харчування і вирівняти баланс білків, жирів і вуглеводів, щоб при наступних аналізах ацетон у сечі зник.

Однак часто вагітність супроводжує такий стан, як токсикоз. Жінку переслідує нудота, блювання, відраза до різних продуктів, організм виснажується і в результаті реагує сеча - з'являється ацетон. Якщо кількість ацетону в сечі прогресивно наростає і токсикоз набуває важкий характер течії, то вагітну госпіталізують в стаціонар для зняття інтоксикації і підтримки сил і здоров'я майбутньої матері та плоду.

Закисление внутрішнього середовища, яким супроводжується неповне окислення жирів і білків, голодування і сувора дієта викликають кетоацидоз та підвищення рівня ацетону. Під час вагітності може розвинутися гестаційний цукровий діабет, при якому в сечі з'являється цукор і ацетон. Але зазвичай, коли дитина народжується, цей стан порушення метаболізму у жінки проходить без сліду. Однак така жінка повинна після пологів контролювати рівень цукру в крові, так як висока ймовірність розвитку цукрового діабету.

Ацетон в сечі вагітної може з'явитися на тлі інфекційного захворювання, яке викликає затримку розвитку плоду і навіть викидень.

Отруєння і зневоднення - стану, при яких з'являється ацетон у сечі. У кожному конкретному випадку необхідно детальне дослідження здоров'я вагітної і своєчасне лікування.

Так як в організмі вагітної росте і розвивається плід, всі процеси обміну енергії у неї протікають з високою швидкістю, тому запаси глюкози швидко виснажуються. Харчування має бути збалансованим і містити достатньо вуглеводів, білків, жирів, мінералів і вітамінів, тоді ймовірність появи ацетону в сечі буде мінімальним.

« попередня
наверх
наступна »

Брусниця від набряків при вагітності
Чи можна вагітним видаляти зуби?
Шипшина при вагітності
Чи можна окрошку при вагітності?
Кефір при вагітності
Глюкоза при вагітності
Сир при вагітності
Шавлія при вагітності
Айва при вагітності
Симптоми апендициту у вагітних
Брусничний морс при вагітності
Чай з м'ятою при вагітності
Чорниця при вагітності
Як перервати вагітність на ранніх термінах ...
Липа при вагітності
Шовковиця при вагітності
© 2015-2022  wmn.pp.ua