на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Стафілокок в носі при вагітності

« попереднянаступна »

Головна » Вагітність і пологи » Стафілокок в носі при вагітності

Під час вагітності організм жінки стає максимально вразливим, саме тому їй пропонується здати безліч аналізів, які дозволяють виявити початок розвитку захворювання на ранній стадії. Одним з таких аналізів можна назвати мазок, який береться з носа. Він допомагає виявити стафілокок. Здати його жінці, яка перебуває у стані вагітності, знадобиться при постановці на облік і на останніх тижнях.

Для вагітної жінки, а значить і для майбутнього малюка стафілокок, виявлений в носі, дуже небезпечний. Після появи на світ дитина під час контакту з хворою матір'ю обов'язково відбудеться зараження, а значить він піддається розвитку всіляких захворювань інфекційно-запального характеру.

Однак, варто сказати про те, що інфікування дитини може статися до його появи на світ. Воно відбувається за рахунок зараження оболонок плода. З шкірної поверхні стафілокок здатний проникати в молочні залози і провокувати розвиток гнійного маститу. Жінка, яка годує малюка грудним молоком, обов'язково передасть крихті цю інфекцію.

Неможливо не сказати про те, що стафілокок викликає виділення небезпечних токсинів. Серед них існують такі, які вражають організм новонародженого. Дія такого токсину веде до появи на тілі малюка бульбашок, що нагадують ті, які утворюються при опіку.

Якщо під час вагітності у жінки був виявлений стафілокок в носі, то вона повинна позбутися цієї інфекції до того моменту, коли потрібно вирушати в пологовий будинок. Лікар призначить ті препарати, які для майбутньої мами є практично нешкідливими.

Важливо провести обстеження родичів вагітної, які перебували з нею у безпосередньому контакті. Вони також можуть бути носіями стафілокока.

Також обов'язково потрібно дотримуватися профілактичні заходи, адже вони можуть допомогти уникнути повторного зараження стафілококом. Не можна допускати падіння імунітету, потрібно постійно підтримувати його. Майбутній мамі слід більше часу проводити на свіжому повітрі, частіше провітрювати приміщення, регулярно обмивати молочні залози теплою мильною водою, а потім витирати рушником насухо. В іншому випадку стафілокок здатний проникнути крізь тріщини в сосках і викликати інфікування.

« попередня
наверх
наступна »

Чи можна окрошку при вагітності?
Крутиться голова при вагітності
Чорниця при вагітності
Шоколад при вагітності
Варикоз при вагітності
Диня при вагітності
Кефір при вагітності
Ківі при вагітності
Кальцинати в плаценті
Аритмія при вагітності
Чи можна курити під час вагітності?
Насіння льону при вагітності
Токсикоз на ранніх термінах вагітності
Кешью при вагітності
Чорна редька при вагітності
Мандарини при вагітності
© 2015-2022  wmn.pp.ua