на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Куряча печінка при вагітності

« попереднянаступна »

Головна » Вагітність і пологи » Куряча печінка при вагітності

Куряча печінка - прекрасне джерело важливих елементів, що дозволяють підтримувати здоров'я організму. Вживаючи її, вагітні жінки борються із занепадом сил, синдромом хронічної втоми. Вона особливо корисна тим, у кого ослаблені функції печінки і знижено зір, підірваний імунітет і гемоглобін менше норми.

Корисні властивості курячої печінки

Куряча печінка - субпродукт з низькою калорійністю і великим вмістом білка. Вона насичена безліччю корисних речовин, збагачена мікроелементами. Унікальний збалансований склад дієтичного продукту допомагає приводити до норми обмін речовин. Натуральні амінокислоти, сконцентровані в делікатесному м'ясному продукті, благотворно впливають на організм вагітних в цілому.

Дієтологи відносять печінку курей до категорії продуктів, що дозволяють дотримуватися здорового харчування. Вони рекомендують її вводити в харчування при вагітності з метою зміцнення імунної системи, поліпшення стану тканин та крові. Висока концентрація вітаміну B12 сприяє будівництву здорових червоних кров'яних клітин, запобігання виникненню анемії.

Селен, що підтримує здоров'я щитовидки, забезпечує необхідну концентрацію йоду в організмі вагітних жінок. Йод в свою чергу сприяє щитовидці в боротьбі з токсинами і очищення крові. Куряча печінка, збагачена пантотеновой кислотою, сприяє виробництву енергії, синтезу гормонів і холестерину. Вона знімає стрес, підтримує наднирники в нормі.

Делікатесний субпродукт, збагачений потужним антиоксидантом - аскорбіновою кислотою, стимулює синтез ДНК і заліза. У його присутності активно виробляється колаген. Активізується енергетичний обмін за рахунок ефективного живлення клітин киснем.

Залізо і мідь, що утворюють особливі органічні молекули, легко засвоюються організмом, дозволяючи поліпшити склад крові, підняти гемоглобін і вилікувати анемію. Гепарин приводить в норму процес згортання крові, відіграє роль профілактичного засобу для вагітних з патологіями серцево-судинної системи.

При вагітності жіночому організму складно обходитися без цинку, що підтримує гормональний баланс. Брак мікроелемента не дозволяє справлятися органам із збільшеними навантаженнями. Його дефіцит іноді призводить до ускладнень, що призводить до викиднів, ускладненим пологам. Брак цинку може закінчитися гестозом - небезпечною хворобою, при якій білок втрачається в критичних кількостях.

Високу смертність новонароджених хлопчиків або недорозвинення їх статевих органів нерідко пов'язують з дефіцитом цинку. Дівчатка в цинку потребують меншій мірі, проте мікроелемент їм необхідний для правильного розвитку організму. Тому харчування жінок (особливо на початку вагітності) необхідно збагачувати продуктами, насиченими цинком. Печінка курей містить в достатку цей елемент.

Протипоказання

Користь курячої печінки залежить від якості придбаного субпродукту і його правильної кулінарної обробки. В довго зберігається продукті накопичуються токсини. У харчуванні вагітних жінок допустимо використання тільки свіжого субпродукту, відвареного або приготованого в пароварці.

Куряча печінка не годиться для меню жінок, схильних до алергії на компоненти субпродукту, з підвищеним вмістом холестерину в крові, важкими патологіями нирок (через високий вмісту білка).

« попередня
наверх
наступна »

Вівсяна каша при вагітності
Запор після пологів, що робити?
Собача при вагітності
Чи можна гостре при вагітності?
Брусниця від набряків при вагітності
Чай з м'ятою при вагітності
Кефір при вагітності
Солярій при вагітності
Скарлатина при вагітності
Чи можна під час вагітності качати прес ...
Компот із сухофруктів при вагітності
Липа при вагітності
Халва при вагітності
Айва при вагітності
Як пити шавлія, щоб завагітніти?
Брусничний морс при вагітності
© 2015-2022  wmn.pp.ua