на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Прикмети про шпильку

« попереднянаступна »

Головна » Прикмети » Прикмети про шпильку

Звичайнісінька шпилька, яку багато швачки використовують у виробництві або господині в побуті пов'язана з прикметами, загадковими повір'ями і містичними знаками, а адже походження шпильки просте і нехитре. У давні-давні часи вперше замість шпильки використовувалися колючі рослини і шипи. Ще пізніше за шпильку застосовували риб'ячі кістки. І тільки в п'ятнадцятому столітті з'явилася звична модель шпильки. Це було досить-таки дороге задоволення, яке могли дозволити собі тільки знатні персони. Булавки коштували дуже дорого, і якщо хтось хотів зробити відмінний подарунок і розташувати до себе, то дарувалася шпилька або навіть цілий набір.

Якщо шпильку підняти з підлоги, то незабаром доведеться пошкодувати про це. Якщо шпилька лежить гострим кінчиком в іншу протилежну сторону від знайшов, то знахідка виявиться вдалою. Але так як за прикметами шпильку слід піднімати в будь-якому випадку, то можна обійти її і підняти з потрібної сторони.

Багато народів світу дотримуються такої прикмети: не можна позичати шпильку, але, щоб відмова була правильно розцінений, краще надати шкатулку зі швейними предметами і попросити власноруч вибрати відповідну. В цей час краще повернутися спиною. Заколювати одяг шпильками чорного кольору не можна, як і не можна користуватися тими, які використовувалися на похоронах. Якщо на сукні нареченої неправильно пришпилена шпилька, то це гріх, і за нього дівчині доведеться розплачуватися все своє життя. Гнуті шпильки - джерело бажання. Її слід підняти, загадати бажання і викинути подалі. Якщо шпильку позичити або подарувати, значить, посваритися з людиною на все життя. Підібрати іржаву шпильку застебнуту - накликати на себе біду.

Основні прикмети про шпильку

Немає достовірних відомостей, чому шпильки оточені таємничими асоціаціями. І, тим не менш, багато народів світу вірять у факт їх магічної сили. Наприклад, шпильку слід носити від пристріту. Для цього пристебнути її на поділ головкою вниз.

Втім, вірити в ті чи інші прикмети - справа кожної людини, однак просто так нічого не буває. Прикмети складаються з повторюваних подій. Ясно одне, що при знахідці відкритої шпильки, її слід підняти, а закритою - обійти стороною. Щоб захистити свій будинок, треба в косяк увіткнути шпильку. Кажуть, що такий метод відлякує злих і нечесних людей. Багато ворожки здійснюють магічні обряди на шпильках. Вважається, що цей предмет зберігає в собі магічну силу навіть після втрати.

« попередня
наверх
наступна »

Прикмета "зламати ніготь"
Чи можна дарувати ножі на день народження?
Чи можна дарувати мило в подарунок?
Що означає родимка під губою?
Прикмета "втратити сережку"
Прикмета "прикусити губу"
Прикмета "голуб залетів на балкон & quo ...
До чого свербить ступня?
Що означають родимки на шиї?
Народні прикмети на Покрову Пресвятої Богор ...
Прикмета "зламати каблук"
Прикмети про швидке заміжжя
Прикмети про осине гніздо
Прикмети про ворон
Чи можна дарувати годинник на Новий рік?
Що не можна робити на Великдень?
© 2015-2022  wmn.pp.ua