на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як зберігати сушені яблука?

« попереднянаступна »

Головна » Домашні хитрощі » Як зберігати сушені яблука?

Ні для кого не секрет, що яблука сушені є лідером серед всіх фруктів за вмістом у них вітамінів. Однак, при всьому при цьому, мало хто знає, що правильне зберігання сушених яблук має свої правила, яких необхідно суворо дотримуватися. Сушені добірні яблука багаті на вітамін С, фруктозу, клітковину і мінеральні речовини. Краще для сушки відбирати яблука з білою щільною м'якоттю, наприклад Антонівку, Грушівка та Тітовка. Великі яблука перед сушінням необхідно нарізати кружальцями або часточками, а яблука дрібних сортів слід порізати навпіл або сушити цілими. Шкірку краще всього не видаляти, а гнізда насіннєві видаляються за бажанням. Якщо говорити безпосередньо про сам процес сушіння, то, в основному, кожна господиня має свій власний рецепт як це робити, щоб яблука зберегли максимальну кількість корисних речовин і були при цьому смачними.

Однак зараз слід зупинитися на тому, як же саме слід зберігати сушені яблука. Їх, як і решта сушені фрукти і овочі потрібно зберігати в сухих прохолодних, добре провітрюваних приміщеннях. Можна їх поставити на полицю, окремо від інших продуктів. Необхідно особливо ретельно простежити за тим, щоб біля сушених яблук не знаходились ніякі сильно пахнуть речовини, так як даний продукт має здатність вбирати сторонні запахи.

Пакують яблука сушені в різну тару. Це можуть бути коробки з картону, ящики дерев'яні або фанерні, сита, корзина, мішок з щільної тканини. При цьому необхідно тару зсередини вистилати звичайною або ж вощений папером. Продукт слід укладати максимально щільно і ретельно зверху вкрити кінцями паперу.

Варто зауважити, що господині з досвідом на питання де ж можна зберігати сушені яблука, з повною упевненістю відповідають - в банках. Звичайно ж, місця немає надійніше, ніж банку, яка закрита герметично кришкою притертою або залита воском, смолою або варом. Однак деякі господині роблять набагато простіше - накривають банки тільки папером вощеною.

Необхідно пам'ятати, що при допущенні найменшої недбалості, на яблука відразу ж накинуться хмари шкідників, а саме кліщі цукрові, жуки, моль. Якщо вже змінити щось пізно, і комахам вдалося дістатися до продукту, необхідно позбавлятися від них наступним способом. По-перше, потрібно ретельно перебрати яблука, висипати їх невеликим тонким шаром на сито або деко, і прогрівати в печі або в сушильній шафі при температурі в 60 градусів протягом півгодини. По-друге, можна застосовувати протилежний спосіб: проморозити яблука протягом півгодини при температурі в -15 градусів. Кожен з даних методів допомагає надійно позбавитися від шкідників і врятувати праці.

Крім того, при недостатній увазі в процесі зберігання яблук може виникнути ще одна проблема, а саме - вони стають вологими і на дотик слизьким, що призводить до того, що вони починають покриватися цвіллю. У даній ситуації слід негайно витягти яблука з тари і дуже ретельно просушити їх в духовці або ж на сонці. Тару при цьому потрібно добре протерти і висушити, а папір - змінити.

« попередня
наверх
наступна »

Жалюзі з газетних трубочок
Як зробити бантик з стрічки?
Як чистити манго?
Як почистити уггі?
Як зашити дірку на джинсах?
Як зберігати сушені гриби?
Чи шкідливі пластикові вікна для здоров'я?
Вінок з шишок
Як відіпрати кров?
До чого горять вуха?
Як красиво упакувати квіти?
Як прибрати катишки з одягу?
Як зав'язати шарф на куртку?
Як почистити клавіатуру на ноутбуці?
Чим відрізняється мультиварка від скороварки?
Що подарувати на 50 років жінці?
© 2015-2022  wmn.pp.ua