на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як почистити хутряний комір?

« попереднянаступна »

Головна » Домашні хитрощі » Як почистити хутряний комір?

Хутро завжди вважався атрибутом краси і розкоші. Будь-яка річ з нього зробить свою власницю привабливою і ошатною. Але навіть хутро, як і будь-яка інша річ, з часом починає зношуватися і втрачати свої якості і колір. Хутро світлого відтінку вже на другий сезон не має своєї первинної білизни, темного - виглядає новим дещо довше. І щоб повернути хутрі його первісний колір, потрібно його почистити.

Зробити це можна як самостійно, так і віддавши річ в хімчистку. Останній спосіб найпростіший, але при цьому і найдорожчий. Та й не завжди річ, вийшовши з хімчистки, має бажаний вами вид, тому краще відразу приступити до самостійної очищенні хутра!

Але перш, ніж зайнятися самою процедурою очищення хутра, потрібно перевірити шкіру вироби на міцність. Це роблять наступним способом. Змішують нашатирний спирт (2 краплі), миючий засіб (1 крапля) з теплою водою (50 мл). Потім капають по краплі отриманого розчину в декількох місцях коміра і дають час йому вбратися. Потім шкіру тягнуть, і якщо вона рветься в цьому місці, то такий хутро не можна обробляти.

Хутряний комір можна очистити за допомогою шампуню для волосся, бензину або миючого засобу, призначеного для очищення вовняних речей. Для цього в обраному засобі змочуємо ватний тампон і протираємо хутро: довгошерсте - у напрямку ворсу, короткошерстий - проти шерсті.

Якщо очистку ви проводили бензином, то його запах можна вивести, присипавши річ картопляним борошном і струсивши її через якийсь час. Сам хутро після цього потрібно прочесати щіткою.

Хутряний комір можна не тільки очищати від бруду, а й прати повністю. Для цього його попередньо відстібають від пальто або шуби, а потім тільки приступають до прання. Для даного процесу застосовують шампунь для волосся: в 1 склянці води розчиняють 1 столову ложку даного засоби гігієни. Після прання хутро необхідно просушити. Роблять це далеко від батарей.

Для очищення хутра можна використовувати тирсу, що залишилися від дерев, що відносяться до твердолистяних порід. Для цього їх спочатку трохи змочують у бензині, після чого пересипають в емальований посуд. На хутро тирса висипають поступово, замінюючи їх у міру забруднення. Терти хутро сильно не потрібно, так як неакуратним рухом можна пошкодити його. Після закінчення очищення, хутро струшують і позбавляють від тирси щіткою.

Жирні плями з хутра видаляють сумішшю з аміачної води, солі (повареної) і простої води (змішують у співвідношенні 1: 3: 50). У вийшла рідина мочають ватний тампон і їм протирають хутро, потім його струшують і розчісують.

Трапляється так, що на комірі зі світлого хутра може з'явитися жовтизна. Її усувають 3% -ний перекисом водню (з додаванням кількох крапель нашатирю), яку заливають в пульверизатор і обприскують пожовклі місця. Далі ватним тампоном, змоченим у теплій воді, протирають ворс хутра. Робити все потрібно акуратно і ретельно, а також стежити за тим, щоб перекис не потрапила на шкіру хутра.

Світлі хутра можна почистити за допомогою картопляного крохмалю або манної борошна. Їх насипають на забруднені ділянки і втирають в хутро, але несильно. У міру того, як крупа (крохмаль) буде темніти, його заміняють нової крупою.

Підберіть найбільш відповідний метод з вищенаведеного і сміливо приступайте до його очищення!

« попередня
наверх
наступна »

Новорічна змія своїми руками
Як швидко розносити туфлі?
Як пофарбувати замшу?
Як зібрати ртуть з підлоги?
Як відіпрати злиняти річ?
Як стерти ручку з паперу?
Ялинкові іграшки з вати своїми руками
Жалюзі з газетних трубочок
Як почистити килим в домашніх умовах?
Як пофарбувати тюль?
Чи шкідливі пластикові вікна для здоров'я?
Як відмити шпалери?
Як вивести плями від соку?
Як вибрати миючий засіб?
Квіти з серветок своїми руками
Новорічні кулі своїми руками
© 2015-2022  wmn.pp.ua