на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Домашні хитрощі » Як красиво нарізати ковбасу?
Чим красивіше блюдо, тим більше воно збуджує апетит у людини. Це нехитре правило давно відомо досвідченим кулінарам, та й домогосподаркам теж. І щоб страва виглядало красиво і апетитно, багато йдуть на різні хитрощі наприклад, на його прикраса зверху нарізкою з фруктів і овочів. Але красивим можна зробити не тільки гаряче блюдо, але і звичайну нарізку, наприклад, ковбасну.
Але ще й потрібно вміти правильно порізати ковбасу, хоча нічого в цьому складного і немає. Якщо ви берете батон вареної ковбаси, то спочатку слід підчепити ножем її оболонку і акуратно видалити останню і тільки після цього приступати до нарізки ковбаси. Даний продукт слід нарізати трохи навскіс і не дуже тонкими шматочками, так як варена ковбаса не відрізняється міцністю і може розпастися на шматочки. Батон тонкої ковбаси, навпаки, слід нарізати тонкими скибочками, а ось товстий - спочатку ріжуть надвоє вздовж, а вже потім на шматки меншого розміру.
Напівкопчені ковбаси слід звільнити від зовнішньої оболонки, а потім починати нарізати. Роблять це навскіс, довгими і тонкими скибочками, а на блюдце викладають валиком або у формі рядів.
На столі буде добре виглядати страва, на якому у формі квадратів чи рядів буде розкладена ковбаса декількох сортів.
З вареної ковбаси можна приготувати різні прикраси для столу. Добре буде виглядати ковбаса, в середині якої буде знаходитися шматочок помідора. Для цього необхідна вирізати в тонкому гуртку вареної ковбаси шматочок у формі валика, а на його місце покласти помідор. Такий ковбасою можна прикрашати різні страви і салати.
Більш складні композиції можна створити за допомогою зубочисток (з'єднувати разом шматочки ковбаси) або при мощі зеленої цибулі (нанизувати на нього шматочки ковбаси).
« попередня | наступна » |