на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як позбавиться від харчової молі?

« попереднянаступна »

Головна » Домашні хитрощі » Як позбавиться від харчової молі?

Харчова моль є кошмаром для кожної господині. Вона може з'явитися навіть у справжньої чистьохи на самій стерильною кухні. Моль заповзає в такі важкодоступні місця, з яких вивести її дуже важко.

Харчова моль потрапляє в будинок разом з купленими крупами, борошном, макаронними виробами. Вона любить все сипучі продукти, крім солі і цукру. Продукти можуть виявитися зараженими яйцями харчової молі. З яєць незабаром утворюються личинки, і вся кухня виявляється зараженою.

Щоб міль не з'явилася, необхідно вживати профілактичні заходи. Для цього всі макаронні вироби, крупи, борошно, сухофрукти, які є в будинку, необхідно зберігати в щільно закритих металевих, пластмасових або скляних ємностях. У цьому випадку, навіть якщо моль з'явиться в якомусь одному контейнері, далі нього вона не зможе поширитися.

Якщо моль все-таки поширилася в будинку, позбутися її буде дуже складно. Помітивши білих повзаючих личинок з темною голівкою або пурхають комах, необхідно відразу ж приймати кардинальні заходи. Потрібно переглянути всі наявні у вас запаси сипучих продуктів і, не роздумуючи, викинути всі відкриті пакети, банки, мішки. У них, найімовірніше, вже є личинки, які найближчим часом можуть поширитися на інші запаси.

Після цього необхідно ретельно вимити всі шафи мильним розчином з додаванням невеликої кількості оцту. Протріть всі щілини, так як в них можуть таїтися личинки комах. Потім кухонні шафи потрібно залишити відкритими і протягом декількох годин провітрити кухню. Заново куплені продукти треба відразу розкласти по герметичним емкостям.

У кожну банку або контейнер з крупою або борошном радять покласти по кілька очищених зубчиків часнику, які буде відлякувати комах. Не бійтеся, що продукти пропахнути часником, адже він дуже швидко вивітрюється.

Протягом наступних двох тижнів не забувайте перевіряти продукти перед приготуванням. Щоб не допустити проникнення молі з сусідніх квартир, бажано заклеїти вентиляційні отвори щільною сіткою.

Також для відлякування молі можна розкласти на полицях кухонних шаф сухі гілочки лаванди або висушені апельсинові або лимонні кірки. Кожен місяць бажано проводити ревізію полиць на предмет виявлення молі і промивати шафки. Моль не боїться ні спеки, ні холоду і швидко розмножується в будь-який час року. Тому господиня повинна завжди тримати ситуацію під контролем.

« попередня
наверх
наступна »

Як варити клейстер?
Що подарувати на 50 років жінці?
Як відмити шпалери?
Як почистити шкіряні рукавички?
Кінь з пластикових пляшок своїми рукам ...
Чим вивести пляму від кулькової ручки?
Щоб не ковзала взуття
Як зберегти березовий сік?
Як загадати сон?
Як зав'язати шарф на куртку?
Новорічна зірка на ялинку своїми руками
Як зберігати сушені гриби?
Як чистити камбалу?
Як часто міняти постільну білизну?
Як розтягнути замшеве взуття?
Як зібрати ртуть з підлоги?
© 2015-2022  wmn.pp.ua