на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як очистити мідну монету?

« попереднянаступна »

Головна » Домашні хитрощі » Як очистити мідну монету?

Старовинні монети з міді наділені приголомшливою красою, але як тільки вони починають темніти, вся колишня краса кудись зникає. В очищенні мідної монети найголовніше - це підібрати правильні засоби, щоб не пошкодити поверхню. Про те, чим же можна очистити потемнілу монету з міді і якими способами це потрібно робити і піде подальше оповідання.

Для очищення потрібно:

  1. лимонна кислота;
  2. вода;
  3. господарське мило;
  4. оцтова кислота;
  5. махровий рушник;
  6. щітка.

Перед тим, як почати очищення мідної монети, необхідно уважно її оглянути. У тому випадку, якщо монета покрита коричневою плівкою, то її і зовсім не слід чистити. Рівномірна плівка коричневого кольору - це природне явище, яке надає виробу більший шик. До того ж така плівочка не тільки надає мідній монеті ретро-стиль, але і захищає від дрібних впливів навколишнього середовища і механічних пошкоджень.

Інша справа якщо монета покрита некрасивою чорною плівкою, на якій видніється відповідна окис по краях зеленуватого кольору. Якщо плівка незначна, то її можна спробувати змити за допомогою мильного розчину. Для приготування розчину необхідно взяти господарське мило, покришити його в пластмасовий посуд і залити гарячою водою. Після цього слід ретельно перешкодити розчин, щоб крихти мила повністю розчинилися. Далі можна опустити монету в посуд і потримати її там кілька хвилин. Витягнувши монету з води, її необхідно обробити м'якою щіточкою, після чого сполоснути під простою водою і насухо обтерти м'яким рушником.

Ще один дуже дієвий спосіб очищення мідної монети - це замочування в розчині оцтової кислоти. Для приготування розчину необхідно взяти оцтову кислоту (70%) і опустити її концентрацію до 20-25%. В якості альтернативи можна скористатися оцтом 9% концентрації. В даному випадку єдиного часу замочування немає. Чим більше ступінь забрудненості мідної монети, тим довше потрібно тримати її в оцтової кислоти. Як і в першому випадку, після замочування монету необхідно обробити сухою ганчіркою і м'яким рушником.

Очищення мідної монети від бруду - це процес, який обов'язково додасть виробу оновлений вигляд. Особливо важливо робити очищення поверхні монети від брудної плівочки, якщо вона є частиною колекції для показу або ж виробом на продаж.

« попередня
наверх
наступна »

Як вибрати пароварку
Щоб не ковзала взуття
Квіти з пластикових пляшок своїми руками
Ялинкові іграшки з макаронів своїми руками
Як очистити ванну від жовтизни?
Як позбутися від мошок в квартирі?
Як з паперу зробити ялинку?
Як прати хутро?
Як очистити чайник від накипу лимонної кис ...
Як пришити паєтки?
Як гладити брюки зі стрілками?
Як відіпрати кров?
Що подарувати на 50 років жінці?
Як прикрасити стіну в кімнаті?
Як загадати сон?
Як видалити лак для нігтів з одягу?
© 2015-2022  wmn.pp.ua