на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як виростити петрушку на підвіконні?

« попереднянаступна »

Головна » Домашні хитрощі » Як виростити петрушку на підвіконні?

Зелень - це те, без чого неможливо приготувати смачне і ароматне блюдо, адже вона надає їй особливі нотки, роблячи блюдо по-справжньому смачним і незвичайним. При цьому зелень користується популярністю не тільки завдяки своєму смаку і аромату, але і завдяки своїм складом. Вся справа в тому, що вона містить безліч корисних мікроелементів і речовин, таких необхідних для нашого організму.

Слід врахувати і той факт, що найбільшою популярністю в нашій країні користуються петрушка і кріп. Однак мало хто знає про те, що виростити петрушку можна не тільки на городі, а й у своїй квартирі. Головне тут - бажання і, звичайно ж, дотримання всіх необхідних правил. Тільки так ви зможете виростити красиву і корисну зелень, яка прикрасить ваші страви і зробить їх більш апетитними. Отже, давайте ж подивимося, як виростити петрушку на підвіконні.

Про що потрібно знати?

Зверніть увагу на те, що сіяти зелень потрібно в пластмасових піддонах або контейнерах. Що ж стосується звичайних дерев'яних скриньок, то вони для даної мети не підходять, тому що дуже швидко починають протікати. Грунт можна як купити, так і зробити його самостійно. Для цього розмішайте торф, пісок, землю і тирсу в рівних частинах. А ось для дренажу відмінно підійде керамзит.

Дуже важливо, щоб тендітні ніжні паростки отримували багато світла. Тому фахівці рекомендують біля контейнера встановити кілька яскравих ламп. Однак не слід забувати і про те, що штучного освітлення буде недостатньо. Саме через це розмістіть зелень на сонячній стороні квартири.

Як правильно сіяти петрушку?

Перед тим, як сіяти петрушку, замочіть насіння в посудині з водою. Через добу ефірні масла, які містяться в насінні, улетучатся, в результаті чого урожай зійде набагато швидше. При цьому висівати насіння потрібно на глибину близько 0,5 см, грунт обов'язково повинна бути м'якою. Поки розсада не зійде, вона повинна перебувати в темному теплому місці. Полив потрібно проводити регулярно, щодня. Після того, як петрушка зійде, обов'язково прорідити її.

Не слід забувати і про те, що петрушку можна підгодовувати мінеральними добривами, купити які можна в будь-якому спеціалізованому магазині. Це сприятливо відобразиться на її рості і якості врожаю. Однак це не означає, що зелень на підвіконні досягне хороших розмірів. На жаль, в домашніх умовах домогтися такого результату нереально. Але, як би там не було, вирощуючи зелень на підвіконні, у твоєму домі завжди буде ароматна, свіжа і безкоштовна зелень. Така рослина стане справжнім скарбом ароматів і смаків, а також прикрасить ваш будинок і, звичайно ж, наситить квартиру легким ароматом свіжості.

І наостанок запам'ятайте, петрушку можна додавати в соуси, супи, салати і навіть прикрашати ними бутерброди. Тому, виростивши її у себе на підвіконні, ви завжди зможете прикрасити свої страви. Так чому б не спробувати виростити дану зелень у своїй квартирі?

« попередня
наверх
наступна »

Як зшити хутряний жилет?
Чи шкідливі пластикові вікна для здоров'я?
Як помити жалюзі?
Ялинкові іграшки з макаронів своїми руками
Як почистити біле хутро?
Як зав'язати шарф на куртку?
Як відрізнити помилковий гриб?
Як зв'язати бере гачком?
Як відіпрати плями від трави?
Вироби з шишок своїми руками
Як відіпрати кров?
Як видалити лак для нігтів з одягу?
Як красиво упакувати квіти?
Як відмити шпалери?
Як варити клейстер?
Як з паперу зробити ялинку?
© 2015-2022  wmn.pp.ua