на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Домашні хитрощі » Домашнє вино зі старого варення
Нерідко консервація залишається після зими. Добре, якщо на наступний рік вона з'їдається, а як бути, якщо використовувати всю закупорку не вдається, та й викинути старе варення шкода? Вихід є - можна приготувати смачне домашнє вино.
Існує безліч варіацій на тему, пропонуємо кілька перевірених способів отримання ароматного напою.
Солодке варення в кількості літра виливаємо у відро, додаємо воду в кількості 2 літрів і перемішуємо. Оскільки процес передбачає бродіння, потурбуйтеся, щоб тара була велика, суміш повинна займатися не більше половини обсягу, щоб не виливалася.
До речі, нерідко поєднання різних фруктових компонентів дає дивовижний аромат і смак, можна поекспериментувати і змішати два види варення.
У готову суміш кладемо грам 120 дріжджів і родзинок (деякі господині просто кладуть миті сушені ягоди) і залишаємо відро або іншу ємність в теплому місці. Не забудьте накрити, щоб пил не потрапила в рідину (досить марлі, складеної в декілька шарів або рушники).
Після закінчення процесу бродіння рідину потрібно процідити у велику банку з затвором для виходу повітря. Залиште рідину так на 3 тижні, періодично помішуючи, щоб запобігти цвіль (раз на два дні буде нормально).
Після закінчення процесу повторного бродіння стерилізуємо пляшки і акуратно зливаємо в них вино, намагайтеся, щоб осад залишився в банку. Нерідко перш, ніж розливати вино, в нього вливають горілку. Вона зупиняє бродіння і не дає вину прокиснути. Співвідношення таке: чарка горілки на літр рідини. Закупорюємо пляшки і тільки через місяць повторюємо зливання в чисту і стерилізовану тару. Після цього потрібно вичекати два місяці і вино готове.
Візьміть трилітрову банку, покладіть в неї літр варення або суміші різних закупорок. Покладіть склянку немитого рису (звичайного, не екзотичного) і 20 грам дріжджів (Не сухих). Залийте ємність водою (використовуйте тільки кип'ячену) практично до горлечка. Одягніть рукавичку і зробіть у ній невеликий прокол, голка підійде. Банку потрібно залишити в кімнаті, щоб тепло спровокувало бродіння.
Після закінчення пузиренія і осідання осаду, вино проціджують і пробують. Якщо воно кислувато, додайте цукор, але не більше столової ложки на літр. Готову рідину розлити по чистим, а краще простерилізованою пляшках і вже через 72 години можна кликати гостей на дегустацію.
Як висновок варто сказати, що деякі господині можуть робити вино і з заграв варення, процес більш трудомісткий і при неправильній дозуванні продуктів виходить оцет. Тому краще використовувати гарне сировину, щоб не зіпсувати шлунок.
« попередня | наступна » |