на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Домашні хитрощі » Як заморозити малину на зиму?
Малина - не просто смачна ягода. Вона володіє масою корисних властивостей і містить велику кількість вітамінів. Тому її обов'язково потрібно заготовлювати про запас. Правильно заморожена ягода максимально зберігає всі корисні властивості.
Для заморожування відбирають тільки зрілу, але не переспілі ягоду. При зборі ягоду намагаються не м'яти, щоб вона не пустила сік, саме тому її рекомендується перед заморожуванням не мити. Тому намагайтеся вибирати тільки чисті ягідки.
На дерев'яний лоток надягають целофановий пакет, на який акуратно викладають ягоди малини. Лоток з малиною відправляють в морозильну камеру приблизно на три години. За цей час ягода повинна встигнути заморозитися, ягідки не повинні злипатися.
Лоток виймають з морозилки і, акуратно знімаючи з нього пакет, вивертають його навиворіт, ягоди повинні опинитися всередині. Якщо ви використовували спеціальний пакет для заморозки, то його потрібно щільно закрити, максимально випустивши з нього повітря. Якщо пакет був звичайний, то пересипаємо малину в контейнер для заморозки, закриваємо і ставимо на подальше зберігання в морозилку.
В якості ємності для заморожування можна використовувати звичайні харчові контейнери або пакети. При використанні простих пакетів їх беруть відразу по два штуки, щоб «ємність» була більш щільна.
Якщо немає необхідності заморожувати малину так, щоб ягідки були злиплими, то краще заморожувати малину невеликими порціями. Для цього ягоду перебирають і укладають в ємність для заморозки, якщо це пакет, то намагаються випустити зайве повітря так, щоб не пом'яти ягоду, інакше вона відразу пустить сік. Для заморозки пакети з ягодою укладають горизонтально після того, як ягода повністю замерзне, прибирають на зберігання, розміщуючи пакети в будь-якому положенні.
При кімнатній температурі ягода розморозиться за пару годин і буде повністю придатна до вживання. Якщо вам потрібно розморозити малину швидше, то можна скористатися мікрохвильовою піччю.
Незважаючи на те, що при заморожуванні ягід доводиться трохи «повозитися» - це того варто. Розморожена малина за смаковими якостями та ароматом нічим не поступається свіжій ягоді.
Звичайно, запас вітамінів і корисних речовин буде істотно менше, ніж у свіжій малині, проте він в будь-якому випадку буде набагато більше, ніж, наприклад, в малиновому компоті або варення.
Разом з малиною таким же способом можна заморожувати та іншу ягоду, наприклад, смородину або вікторію.
« попередня | наступна » |