на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як вивести йод з одягу?

« попереднянаступна »

Головна » Домашні хитрощі » Як вивести йод з одягу?

Йод - чудове дезінфікуючий засіб, часто вживане для обробки незначних ран і порізів. А тому, поранивши руку, кожна людина поспішає прикласти до ранки шматочок змоченою в йоді ватки, щоб зупинити кровотечу і запобігти потраплянню інфекції. У такі моменти по неакуратності дуже легко пролити пару крапель йоду на одяг, зіпсувавши тим самим улюблену річ. Плями йоду досить важко відіпрати з одягу, і для цього мало використовувати лише пральний порошок. Отже, як же вивести пляму йоду, залишене на тканині?

Крохмаль

Це одне з найпопулярніших засобів, що застосовуються для позбавлення від плям йоду з одягу. Злегка намочити пляму від йоду водою, а потім рясно посипати крохмалем. Забруднення має набути синій колір, так як йод є хорошим індикатором крохмалю. Після цього промити уражену ділянку тканини під проточною водою, а потім випрати річ з додаванням прального порошку і якісного плямовивідника.

Картопляний бульба

Якщо під рукою крохмалю не виявилося, то замінити його можна звичайним картопляним бульбою. Очистити картоплю від шкірки і розділити на дві половини. У кожну руку взяти по половинці картоплі і гарненько натерти ними з виворітного і лицьової сторони забруднену тканину (робити це необхідно одночасно). Після того, як пляма від йоду придбає синюватий відтінок, тканина прополоскати в прохолодній проточній воді, а після випрати в машинці, обов'язково додаючи плямовивідник.

Молоко

Необхідно забруднену ділянку тканини опустити в молоко і залишити його на 20 хвилин. Після цього забруднене виріб потрібно ретельно прополоскати в мильному розчині і випрати вручну або в пральній машинці, додавши сучасний плямовивідник.

Харчова сода і оцет

Даний спосіб позбавлення від плям йоду не підходить для нейлону, а також тканин, виготовлених з триацетатних і ацетатних волокон. Це пов'язано з тим, що дані кошти здатні зруйнувати структуру тканин, а це означає, що одяг стане безнадійно зіпсована. Для того, щоб очистити плями йоду з будь-якої іншої одягу, слід посипати уражену ділянку содою і налити на нього незначна кількість оцту. У такому стані залишити тканину на 5-6 годин. По закінченню зазначеного часу ретельно прополоскати виріб у холодній воді, а потім випрати традиційним методом.

Прості засоби, які, безсумнівно, є в кожному будинку, допоможуть впоратися з таким складним завданням, як виведення плям від йоду з одягу.

« попередня
наверх
наступна »

Як зберігати буряк?
Як почистити білу норку?
Що подарувати на 50 років жінці?
Як зшити пишний під'юбник?
Як зібрати ртуть з підлоги?
Як позбутися від мошок в квартирі?
Як зберігати сушені гриби?
Як прати краватку?
Як гладити брюки зі стрілками?
Чим вивести пляму від кулькової ручки?
Як почистити шкіряні рукавички?
Кінь з пластикових пляшок своїми рукам ...
Як почистити духовку?
Як видалити лак для нігтів з одягу?
Ялинка з паперових серветок
Як загадати сон?
© 2015-2022  wmn.pp.ua