на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як вивести плями від ожини?

« попереднянаступна »

Головна » Домашні хитрощі » Як вивести плями від ожини?

У літній період кожен з нас прагне вживати якомога більше фруктів. Вони насичують організм необхідними елементами і вітамінами, допомагаючи йому швидше функціонувати і підвищуючи наш імунітет. Найбільш корисними в цей період є лісові ягоди - ожина, брусниця, суниця. Але, на жаль, саме вони приносять нам таку серйозну проблему, як плями. Саме цьому і присвячена наша сьогоднішня стаття.

Плями ... Дивно неприємне слово, знайоме кожному. Їх дуже легко посадити і набагато важче усунути, адже, вбираючись в матерію, вони стають стійкими до різного роду прийомів і способів очищення. Особливо цим відрізняються ягідки, а саме ожина. Її сік є природним барвником, тому саму ягоду нерідко додають в деякі страви для надання їм кольору. Влуч ожинне пляма на одяг і її вже неможливо відіпрати! Але чи так це?

Поспішаємо порадувати читачів тим, що одяг, зіпсовану плямами ожини, ще рано рвати на ганчірки і викидати. Ця проблема хоч і є серйозною, але, на щастя, сучасні засоби для чищення і народні способи дозволяють відчистити ожинові плями. Розглянемо деякі способи.

  1. Якщо пляма поставлено тільки що, врятувати річ ще можливо, використовуючи звичайний окріп. Для цього натягніть матеріал над киплячою каструлею і лийте на пляму до моменту, поки воно повністю не зникне. Але будьте гранично обережні, оскільки навіть найстійкіші кольорові матеріали можуть злиняти або змінити колір.
  2. Якщо ж ви виявили на одязі ожинне пляма, поставлене дуже давно, то тут вам може допомогти вивести плями суміш столового оцту і лимона. Змішайте два інгредієнти в рівних пропорціях, умочіть в суміш марлю і ретельно протріть пляму. Рекомендується не розтирати його по тканині, це тільки додасть вам роботи. Почніть з країв, а потім рухайтеся до центру. Вже через кілька хвилин пляма почне ставати тьмяним і зникне. Після цього врятоване річ найкраще випрати в прохолодній воді з додаванням невеликої кількості порошку.
  3. Бувають плями, що не бере навіть оцет. У цьому випадку спробуйте замочити забруднений ділянку в кефірі або кислому молоці на кілька годин. Не бійтеся, кольорові речі не злиняють, а ось пляма, навпаки, повністю зникне з забрудненої ділянки.
  4. Останній за номером, але не по ефективності рада - усунення ожинового плями з допомогою лимонної кислоти. Її слід додавати в нерозведеному вигляді і тільки на білі тканини. В іншому випадку ви ризикуєте залишити на одязі слід від полинялий фарби.

Слід зазначити, що крім народних способів виведення ягідних плям існує величезна кількість засобів для чищення, які ефективно і швидко впораються з виниклою проблемою. До них відносяться порошки «Vanish» і «Oxi Magic», а також мило «Антіпятін». Але будьте обережні і завжди читайте інструкцію до застосування, щоб не додати собі додаткових проблем. Удачі!

« попередня
наверх
наступна »

Як відіпрати кров?
Як відіпрати плями від трави?
Як зберігати буряк?
Як відіпрати злиняти річ?
Як зібрати ртуть з підлоги?
Як почистити біле хутро?
Видалення накипу в чайнику
Щоб не ковзала взуття
Як помити жалюзі?
Як зав'язати шарф на куртку?
Чим вивести пляму від кулькової ручки?
Як почистити білу норку?
Ялинка з паперових серветок
Як прикрасити стіну в кімнаті?
Як з паперу зробити ялинку?
Як зменшити розмір кільця?
© 2015-2022  wmn.pp.ua