на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як випрати пуховик без розлучень?

« попереднянаступна »

Головна » Домашні хитрощі » Як випрати пуховик без розлучень?

Майже у кожного в гардеробі знайдеться пуховик. Це зручний і теплий одяг, яка майже не вимагає догляду, але рано чи пізно, все ж, доводиться прати його. І для цього вам не потрібні послуги хімчистки, пуховик цілком реально випрати будинку. Основною проблемою при пранні в домашніх умовах є розлучення, однак якщо виконувати досить прості поради з прання та сушіння, ви не зіткнетеся з цією стороною догляду за пуховиків.

Підготовка до прання

Звільніть кишені від вмісту, зніміть ремені та інші подібні деталі, відстебніть хутро і застебніть всі застібки і блискавки. Це стандартна процедура при пранні будь-яких виробів. Якщо на пуховику є плями, бажано задуматися про їх видалення до прання. Є безліч засобів для видалення плям, але якщо під рукою немає спеціалізованих засобів для виведення плям, можна скористатися «народними методами». Наприклад, плями жиру виведе звичайний засіб для миття посуду: трохи рідина змішайте з водою і нанесіть губкою на поверхню пуховика. Через кілька хвилин від плями не буде й сліду.

Як правильно прати?

Більшість виробників вказують всі необхідні для догляду відомості на ярлику. Для пуховиків неодмінною умовою є делікатне прання з температурою 30 ° С, максимальна кількість обертів при віджиманні - 600-800. Для прання пуховиків не рекомендується використовувати сухі порошки. Відмінно підійде будь м'який засіб - Ласка або «SportFeinFashion» від DOMAL. Останнє створене саме для прання пуховиків.

Щоб не збився пух, в машинку можна покласти пару тенісних м'ячиків або спеціальну турмалінові сферу. Втім, їх не обов'язково залишати все прання, досить використовувати тільки при віджиманні. До речі, доведеться, як мінімум, двічі включати режим полоскання, а після теж двічі віджимання. Хутро стирається окремо і набагато рідше, ніж сам пуховик. Для хутра не підійде машинка, навіть самий делікатний режим - ручне прання в мильній воді. А після сушіння (можна використовувати фен) просто розчешіть.

Як правильно сушити?

Незважаючи на безліч рекомендацій, пуховик можна сушити біля джерела тепла. Сушіння не буде рівномірною, і з'являться розводи. Сохнути пуховик повинен на вішалці при кімнатній температурі. Деякі рекомендують в процесі сушіння один або два рази повернути пуховик в машинку на режимі віджимання.

Після того, як пуховик повністю висохне, його можна гладити. При прасуванні також використовувати делікатний режим, але в цьому випадку температура не повинна бути вище 110 ° С. Ні в якому разі не упаковуйте вологий пуховик, це може стати ще однією з причин розлучень на тканині.

В пранні пуховиків, як уже говорилося раніше, немає абсолютно нічого складного. Але якщо, все ж, вас долають сумніви, не обов'язково повністю прати пуховик. Найбільш «брудні» місця (рукава, манжети, комір і низ пуховика) можна запрати, використовуючи мильну воду з будь-яким м'яким засобом для прання. Знову ж таки, сухий порошок не підійде.

« попередня
наверх
наступна »

Як почистити килим в домашніх умовах?
Ялинка з пластикової пляшки
Як почистити палас в домашніх умовах?
Як зшити покривало на ліжко?
Як очистити замшу від солі?
Як чистити манго?
Новорічні кулі своїми руками
Як почистити шубу з каракулю?
Як відмити шпалери?
Чи можна дарувати годинник на день народження?
Латки на джинсах
Чим відмити монтажну піну з рук?
Як відіпрати масну пляму з одягу?
Чому потіють пластикові вікна?
Скатертина своїми руками
Як варити клейстер?
© 2015-2022  wmn.pp.ua