на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як відбілити вовняну білу кофту?

« попереднянаступна »

Головна » Домашні хитрощі » Як відбілити вовняну білу кофту?

Прикро, коли настають холоди, а ти не можеш надіти свій улюблений теплий білий светр тільки тому, що він придбав неприємний жовтуватий відтінок. Але можна повернути йому колишню білизну в домашніх умовах, не вдаючись до якихось радикальних заходів.

Для роботи потрібно взяти такі компоненти: звичайну столову сіль і соду, крейду, порошок для вовняних виробів, нашатирний спирт, гіпосульфіт (він же тіосульфат) натрію (він продається в аптеках у вигляді порошку або в ампулах), перекис водню і відбілювач.

Кілька способів відбілювання

  1. У таз налити 7 літрів гарячої води і додати столову ложку гіпосульфіту натрію. Светр занурити в розчин, щільно закрити кришкою або герметичним матеріалом на зразок поліетилену на півгодини. Кожні 5 хвилин потрібно перевертати виріб і доливати холодну воду. Вийняти светр, помістити під проточну воду і полоскати до того моменту, поки не зникне запах. Випрати з порошком для вовняних речей.
  2. Найпростіший спосіб повернення вовняні вироби білизни - замочити його в крутому розчині солі. Після розчину обов'язково прополоскати його і випрати як слід з гелем або порошком для вовняних виробів.
  3. Можна провести відбілювання вовняного вироби за допомогою крейди. Для цього достатньо взяти 0,4 кг крейди, потовкти його і розмішати у воді. Можна додати краплю синьки. Через 40 хвилин виріб вийняти, дати воді стекти і сушити в положенні лежачи.
  4. Спочатку випрати білий светр в мильному розчині. Прополоскати його в розчині, який готується наступним способом. У таз налити холодну воду, всипати соду з розрахунку 5: 2. Після першого розчину готується другий - вода з нашатирним спиртом і перекисом водню. По черзі занурити светр в розчини і залишити на півгодини. Остаточно прополоскати виріб під проточною водою і віджати.
  5. Можна використовувати і відбілюючий засіб, яких сьогодні багато у продажу. Бажано, щоб у ньому не утримувався хлор, який істотно знижує якість виробу. Воно може пожовтіти, і тут вже нічого не поробиш. Кисневий відбілювач потрібно налити в таз з гарячою водою. Його кількість зазвичай відповідає місткості ковпачка. Кофту замочити на півгодини, вийняти і прополоскати. Після цього випрати її із засобом для вовняних виробів.
« попередня
наверх
наступна »

Чи можна дарувати годинник на день народження?
Як зшити пишний під'юбник?
Чим відрізняється мультиварка від скороварки?
Моль. Позбавляємося від непроханих гостей
Як прибрати жуйку з штанів?
Як почистити уггі?
Як відрізнити помилковий гриб?
Як зберігати сушені гриби?
Вінок з шишок
Змія з солоного тіста
Чим відмити монтажну піну з рук?
Як красиво упакувати квіти?
Як прибрати катишки з одягу?
Як почистити духовку?
Як зберегти березовий сік?
Красиві новорічні вироби своїми руками
© 2015-2022  wmn.pp.ua