на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як позбутися від землерийки на городі?

« попереднянаступна »

Головна » Домашні хитрощі » Як позбутися від землерийки на городі?

Зовні землерийка вельми нагадує миша, але вони не родичі. Існує кілька різновидів землерийок, і всі вони доставляють чимало проблем у городі. Справа в тому, що харчуються ці тварини комахами, жуками, черв'яками, тому в пошуку їжі прориває довгі тунелі в безпосередній близькості від поверхні землі. Тим самим землерийка підриває коріння рослин, а дощова вода зливається в підземні ходи. Багато хто помічав, що коренеплоди теж пошкоджені цим тваринам, а якщо паросток не встиг наростити коріння, то він загине.

Як позбутися від землерийки?

Вживати заходів по «виселенню» землерийки з городу потрібно відразу, як тільки вона позначила свою присутність. Активний звірок швидко завдає непоправної шкоди врожаю, а ділянка покриється ходами шкідника. Навіть взимку під настом землерийка продовжує рити ходи. У боротьбі зі шкідником треба застосовувати ефективні методи, що дозволяють швидко позбутися від його присутності. Всі методи боротьби підрозділяються на фізичні, хімічні та електромеханічні або відлякувачі.

Фізичні методи

При установці спеціальних капканів, пасток потрібно деяка вправність і навички.

Хімічні способи

У боротьбі з землерийками використовують отрути і отруєні корми, які засипають у ходи тварини. Застосовуючи хімпрепарати, слід проявляти граничну обережність, щоб не нашкодити собі і домашнім тваринам.

Відлякувачі

Сучасні власники ділянок найчастіше застосовують відлякувачі гризунів (на батарейках або працюють від електромережі). Це простий і гуманний (з точки зору Грінпісу) спосіб вирішення проблеми «виселення» землерийки.

Будь відлякувач працює за принципом видання звукових коливань, які лякають звірків. Землерийки прагнуть піти від джерела неприємного звуку за межі дільниці. Перевага відлякувача в тому, що його може встановити будь-яка людина і не витрачати час на вилов шкідника.

Народні засоби від землерийки

Способів боротьби з землерийкою багато, залишається тільки вибрати найбільш зручний.

« попередня
наверх
наступна »

Красиві новорічні вироби своїми руками
Що подарувати на 50 років жінці?
Як прати віскозу?
Як почистити білу шкіру?
Як зшити пишний під'юбник?
Як пришити паєтки?
Як відрізнити помилковий гриб?
Як почистити клавіатуру на ноутбуці?
Як пофарбувати тюль?
Вінок з шишок
Як зав'язати шарф на куртку?
Чому не можна вбивати павуків?
До чого горять вуха?
Як зробити сніжинку з паперу?
Чи можна дарувати годинник на день народження?
Як зберігати сушені гриби?
© 2015-2022  wmn.pp.ua