на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Вафельний торт із заварним кремом

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Вафельний торт із заварним кремом

Вафельний торт - це, мабуть, один з найшвидших і простих у приготуванні десертів. Однак, незважаючи на цей факт, смакові якості такого ласощі просто відмінні, а тому такий тортик стане відмінним прикрасою, як святкового столу, так і сімейного обіду або вечері. Отже, розглянемо рецепт приготування вафельного торта із заварним кремом.

Приготування основи

Можна, звичайно, купити готові вафельні коржі і заощадити тим самим час. Однак вафлі, зроблені самостійно, виходять набагато смачнішими. А тому лінуватися не варто. Для приготування тіста нам знадобиться взяти яєчний жовток і збити його з цукровим піском (150 г), кухонною сіллю і содою, узятих по щіпці. Потім додати в яєчну масу молоко (50 мл). Старанно все збити міксером і додати ще півлітра молока. Продовжувати збивати до утворення пишної піни.

Тепер потрібно поступово вести борошно (400 г), не припиняючи процес збивання. На завершення додати 2 ст. л. доведеного до кімнатної температури вершкового масла. Тісто має вийти досить густим і за своїм виглядом воно схоже з млинцевим.

Приступимо до випікання вафель. Для цього нам знадобиться спеціальний пристрій, іменоване вафельницею. Сучасні вафельниці, покриті антипригарним покриттям, змащувати нічим не потрібно, в той час як при використанні старих моделей уникнення прилипання тесту слід нанести на поверхню вафельниці трохи вершкового масла.

Із загальної маси тесту взяти пару столових ложок і вилити їх на середину вафельниці, після чого закрити кришку. Через пару хвилин апетитна вафля готова. Випікаємо аналогічним чином все тісто.

Приготування заварного крему

2 жовтки необхідно збити з цукровим піском (5 ст. Л.). Взяти молоко (100 мл) і ввести в нього 2 ст. л. попередньо просіяного борошна. Все розмішати і влити ще 0,4 л молока. З'єднати всі інгредієнти і відправити на плиту. На маленькому вогні, не припиняючи помішувати, довести майбутній крем до кипіння і проварити його протягом декількох хвилин. Зняти заварний крем з вогню і охолодити. Не варто лякатися того, що крем вийшов рідким, так як при охолодженні він загусне.

Заключний етап

Кожну вафлю рясно змастити кремом і викладати одну на одну шарами. Прикрасити вафельний торт можна тертим шоколадом, горіховою присипкою або, наприклад, ягідним варенням. Смачного!

« попередня
наверх
наступна »

Що таке роли?
Що приготувати з мідій?
Як запекти буряк в духовці?
Як приготувати цукровий сироп?
Як солити капусту в банку?
Як варити яловичу печінку?
Як згасити капусту?
Що приготувати з простроченого кефіру?
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Ікра з баклажанів
Як робити котлети з фаршу?
Як приготувати зефір?
Паштет з хека з оливками
Як приготувати солянку з капусти?
Як приготувати філе минтая?
Долма з виноградного листя
© 2015-2022  wmn.pp.ua