Як відокремити ікру форелі від плівки?

Реклама
» Кулінарні рецепти

Як відокремити ікру форелі від плівки?

Ікра форелі використовується для приготування різних страв. Одним з найбільш популярних є корисна і смачна червона ікра, яка до цього дня, навіть в силу повсюдної доступності є загальновизнаним делікатесом. Господині дуже щастить, якщо в придбаній форелі виявиться ікра. Перш ніж перейти до засолюванні, необхідно відокремити ікру від досить щільної плівки, яка захищає делікатес від впливу ззовні. Нижче будуть розглянуті два основних способи відділення плівки, які дозволяють досить швидко і без пошкодження ікринок перейти до процедури засолювання.

Ручний спосіб відділення ікри форелі від плівки

  1. Необхідно закип'ятити воду, а потім остудити до температури, щоб «рука терпіла» (бажано, щоб вода була максимально гарячої).
  2. Ікру в плівці поміщають в гарячу воду і злегка розминають руками, не пошкоджуючи консистенції ікринок. У гарячій воді ікра злегка відокремиться від плівки і її легше буде дістати.
  3. Тепер необхідно надірвати плівку - можна використовувати ніж або виделку.
  4. Відбирають ікринки руками, прибираючи між ними плівкові перегородки.
  5. Плівку акуратно знімають, а ікру відкидають на сито і чекають, поки вода стече.

Автоматичний спосіб відділення ікри форелі від плівки

Варто відзначити, що даний спосіб використовують професіонали з великим досвідом обробки червоної ікри і, якщо ви не впевнені у своїх силах, то від нього краще повністю відмовитися, так як ви ризикуєте повністю зіпсувати сировину для засолювання, розім'явши ікринки і перетворивши їх на своєрідну кашку. Тим не менш, він приводиться нижче - в більшій частині для повноти висвітлення питання, ніж для реального практичного застосування в домашніх умовах.

  1. Ікру в плівці виймають з черева риби і промивають у холодній проточній воді.
  2. Опускають ікру в холодну воду і залишають отмачиваться на 15-30 хвилин.
  3. Верхню плівку-мішечок видаляють вручну, надрізавши ножем.
  4. Далі беруть міксер, ставлять на мінімальні обороти і акуратно збивають, видаляючи плівки між ікринками. Важливо, щоб у міксера була можливість мінімальній швидкості, інакше ікра теж буде збита. Як аналог міксера можна запропонувати дерев'яні палички або вилку.
  5. Після цього ікру відкидають на сито, промивають холодною водою і дають стекти надлишків рідини і трохи обсохнути.

Після відділення ікри форелі від плівки можна переходити до процедури засолювання.


Як приготувати вівсяне печиво?
Як приготувати шампіньйони в духовці?
Як робити котлети з фаршу?
Як запекти буряк в духовці?
Як приготувати манти без мантоварки?
Паштет з курки з грибами
Страви з болгарського перцю
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Як маринувати кабачки на зиму?
Як приготувати філе минтая?
Як смажити яловичу печінку?
Як засолити форель в домашніх умовах?
Як солити капусту в банку?
Піца з артишоками
Чим замінити сир Філадельфія?
Чим замінити рисовий оцет?
Меню сайту