Кабачки в томатному соусі на зиму

Реклама
» Кулінарні рецепти

Кабачки в томатному соусі на зиму

Кабачки - дуже смачні і корисні овочі, а тому в сезон дозрівання багато господинь вважають за краще заготовлювати їх на зиму. З усього різноманіття заготовок особливої ??уваги заслуговують кабачки в томатному соусі. Про рецепті приготування цього чудового страви ми сьогодні і поговоримо.

Особливості приготування

Перш за все, варто відзначити, що молоді кабачки на відміну від «старих» набагато ніжніше й приємніше на смак, а тому для заготівлі найкраще використовувати саме їх. Отже, необхідно взяти молоді кабачки (2,5 кг), гарненько помити їх під проточною водою, обсушити, а потім нарізати невеликими кубиками товщиною не більше 1,5 см. Часник (1 головку) очистити від лушпиння, розділити на зубчики і пропустити їх через чеснокодавку.

Тепер приготуємо соус. Для цього необхідно взяти емальовану каструльку, влити в неї томатний соус (0,5 л) і відправити на плиту. Як тільки маса закипить, відправити у неї кухонну сіль (1 ч. Л.) І чорний перець (15 горошин), цукровий пісок (250 г), олія (200 мл), подрібнений часник і 9% -ний столовий оцет (100 мл). Якщо під рукою не виявилося томатного соусу, не біда. Його можна сміливо замінити магазинним або свіжим томатним соком. Однак у такому випадку такий інгредієнт потребує додаткової термічної обробки - його необхідно спочатку окремо покіпятіть протягом 10-15 хвилин.

Після того як розчиняться сипучі інгредієнти, відправляємо в томатну масу нарізані кабачки. Продовжуємо варіння ще півгодини, не забуваючи час від часу помішувати вміст ємності. За цей час овочі значно зменшаться в розмірі і пустять сік.

Розкласти кабачки по підготовлених стерилізованим банкам, при цьому максимально утрамбовуючи овочі. Далі, озброївшись половникам, по банкам необхідно розподілити гарячий томатний соус, заливаючи його практично до самого верху ємностей. Закупорити банки кришками, використовуючи закаточний ключ, перевернути шийкою вгору, укутати рушником і дати охолонути. Зберігатися така заготовка повинна в темному прохолодному місці.

Подаємо кабачкову заготовку

Кабачки в томатному соусі можна вживати як в холодному, так і теплому вигляді. У будь-якому випадку смакові якості такої заготовки будуть на висоті! Її можна використовувати в якості самостійної закуски або доповнювати нею гарніри до м'ясних страв. Перед подачею на стіл страву можна прикрасити дрібно рубаною зеленню.


Як зварити холодець?
Як приготувати льодяники?
Страви на новий рік 2013
Страви з болгарського перцю
Свиняча шийка в духовці
Як варити яловичу печінку?
Як приготувати зефір?
Як приготувати стручкову квасолю?
Що приготувати з простроченого кефіру?
Піца з артишоками
Як варити заморожені креветки?
Страви з сушених грибів
Як приготувати шампіньйони в духовці?
Як посмажити минтай на сковороді?
Як варити кисіль з варення?
Як маринувати кабачки на зиму?
Меню сайту