Ледачі вареники з сиром

Реклама
» Кулінарні рецепти

Ледачі вареники з сиром

Ледачі вареники - відмінний варіант для приготування швидкого ситного сніданку. Готується ця страва дуже просто, а разом з тим виходить смачним і ароматним. Втім, у вас є чудова можливість переконатися в цьому на власному досвіді. Отже, готуємо ліниві вареники з сиром.

Особливості приготування

Сир (0,5 кг, найкраще брати максимально жирний, але ні в якому разі не кислий) викладаємо в глибоку миску і трохи розминаємо виделкою. У сирну масу вбиваємо одне свіже яйце, після чого все перемішуємо і трохи присаливаем. Тепер додаємо цукровий пісок (2 ст. Л.) І просіяне пшеничне борошно (150 г), старанно все розмішуємо.

Викласти сирну суміш на обробну поверхню, попередньо злегка посипавши останню борошном, і замісити тісто. Готове тісто повинно вийти ніжним і повітряним, практично не липнуче до рук. Відрізавши від нього невеликий шматочок, необхідно скачати з нього нетовстим ковбаску, яку також нарізати шматочками.

Можна сказати, що перед вами вже практично готові ліниві вареники. Тепер їм потрібно надати форму, якою вона буде, залежить від індивідуальних переваг господині. Так, наприклад, можна просто зробити поглиблення в середині кожного шматочка, в якому, до речі, в наслідок відмінно затримається сметана або мед або виконати вареники у формі ромбів або півкола. Обережно придавлюючи вилку до поверхні наших «ледарів», можна отримати борозенки, що надають готовим вареників ще більш апетитний вигляд. Ледачі вареники зовсім необов'язково відразу ж варити, їх можна також і заморозити.

Правильно варимо ліниві вареники

Для того щоб зварити ліниві вареники, необхідно виконати елементарні дії - налити в ємність води, відправити на плиту, посолити після кипіння і викласти в киплячу воду заготовки «лінивців». Тривалість варіння становить буквально пару хвилин - як тільки ліниві вареники спливуть на поверхню рідини, вони готові. Важливо не переварити їх, оскільки в іншому випадку страву вийде просто їстівним, але ніяк не смачним. Використовуючи шумівку, викласти вареники на блюдо, рясно змащене вершковим маслом. Традиційно ця страва подають зі сметаною, медом або варенням. Виходить дуже смачно!

Заморожені вареники варяться аналогічним чином і в попередньому розморожуванні вони не потребують. Потрібно просто дістати заготовки з морозилки і занурити їх у киплячу підсолену воду.


Меню сайту