Баклажани з часником і сиром

Реклама
» Кулінарні рецепти

Баклажани з часником і сиром

Готуються баклажани з сиром і часником за кілька годин до вживання або ж можна приготувати цю закуску за добу - смак абсолютно не зміниться. Закуску подають у вигляді рулетиків, начиняючи її сирно-часниковою масою.

Інгредієнти:

  • 2 великих баклажана;
  • ложка солі;
  • 2 л води;
  • 0,1 л масла рослинного (для обсмажування, можливо, буде потрібно більше);
  • 0,25 кг сиру;
  • половина головки часнику;
  • половина пучка петрушки;
  • 5 ложок майонезу.

Як приготувати баклажани з часником і сиром?

Вимиті «синенькі» обсушують, кожен плід обрізають з двох кінців. Далі баклажани нарізають скибочками, але не товщі 0,5-0,7 см. У каструлю наливають воду, розчиняють у ній сіль і опускають в розсіл скибочки баклажанів. Поверх часточок укладають тарілку з плоским дном і ставлять вантаж. У такому вигляді баклажани залишають вимочувати на півгодини для того, щоб видалити з м'якоті неприємну гіркоту.

В після півгодини солону воду зливають, а скибочки обсушують на обробній дошці або чистому рушнику. Сковороду з маслом (не більше двох ложок) нагрівають на середньому вогні. Скибочки баклажанів обсмажують на розпеченій олії з обох боків, поки поверхня не стане золотистою. Перед смаженням кожної порції баклажан в сковороду додають 1-2 ложки олії. Оскільки м'якоть баклажана вбирає багато масла, надлишки його можна видалити, виклавши обсмажені скибочки на паперовий рушник.

Можна приготувати скибочки баклажанів без обсмажування на сковороді. Їх викладають на деко, накривають листом фольги і запікають у духовці, нагрітій до 220 ° С. Баклажан тримають близько 20 хвилин, перевернувши кружечки один раз.

Тепер потрібно підготувати начинку для баклажанів. Для цього сир натирають на терці, переважніше на морквяної, тобто з дрібними отворами. Часник очищають, пропускають через чеснокодавку або ж дуже дрібно посікти. Петрушку промивають під струменем води і дрібно нарізають. Всі інгредієнти змішують, після чого масу заправляють майонезом.

Тепер залишилося тільки нафарширувати баклажани. Для цього на обробну дошку викладають обсмажений скибочку баклажана, змащують одну його сторону сирно-часниковою начинкою. Далі баклажан згортають рулетиком, Заузе його з одного кінця. Подібним чином згортають інші скибочки і викладають їх на тарілки з плоским дном. Верх рулетиков посипають рубаною зеленню і відправляють закуску в холодильник для настоювання. Подають до столу в охолодженому вигляді.


Як посмажити м'ясо на сковороді?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Страви на новий рік 2013
Російська кухня
Як засолити форель в домашніх умовах?
Як згасити капусту?
Як приготувати вівсяне печиво?
Ікра з баклажанів
Долма з виноградного листя
Як приготувати льодяники?
Як маринувати кабачки на зиму?
Закуски на новий 2013
Паштет з хека з оливками
Як приготувати манти без мантоварки?
Як смажити яловичу печінку?
Як посмажити минтай на сковороді?
Меню сайту