Окрошка на кефірі

Реклама
» Кулінарні рецепти

Окрошка на кефірі

У спекотну погоду холодна окрошка вгамує голод і спрагу! Рецептів приготування цієї страви безліч, але основним інгредієнтом залишається кефір. Готується окрошка на кефірі досить просто і швидко, а смак можна змінювати, додаючи різні продукти.

Окрошка на кефірі з редискою

Інгредієнти:

  • 5 великих редисок;
  • 4 огірки свіжого;
  • 4 картоплини великі;
  • 3 яйця;
  • 150-200 г відвареного м'яса (замінити його можна вареною ковбасою);
  • 1 л кефіру;
  • сироватка або вода газована;
  • сіль, перець чорний;
  • зелена цибуля, кріп;
  • гірчиця.

Як приготувати окрошку?

Картоплю відварюють в «мундирах». Очищеним від шкірки, його нарізають дрібними кубиками. Вимиті огірки натирають на крупній тертці або нарізають невеликими смужками. Редис, м'ясо чи ковбасу нарізають аналогічним способом.

Окремо роблять заправку для окрошки - зелена цибуля розтирають з сіллю. Далі жовтки двох яєць розтирають з гірчицею, сіллю, сметаною, додають в масу мелений перець, невелику кількість нарізаного кропу. Таку заправку заливають кефіром і залишають для настоювання. Кефір розводять газованою водою або сироваткою, додають щіпку кислоти лимонної.

Воду з дрібно нарізаним кропом попередньо заморожують в морозилці. Окрошку викладають в тарілку наступним чином: в прозору посуд викладають інгредієнти окрошки, заливають поверх кефіром, додають заправку, все перемішують, зверху посипають кропом і залишають у холодильнику на кілька годин. Безпосередньо перед подачею в тарілку кладуть кілька кубиків льоду з дрібно нарізаним кропом.

Окрошка на кефірі з мінеральною водою

Це більш швидкий спосіб приготування окрошки на кефірі, але не менш смачний!

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 4 середнього розміру огірка свіжих;
  • 5 середніх картоплин;
  • 150 г вареної ковбаси;
  • 1 л кефіру;
  • кілька гілочок зеленої цибулі, кріп зелений, петрушка;
  • сіль;
  • мінеральна вода.

Готуємо окрошку

Кефір потрібно попередньо охолодити. В окремий посуд виливають літр кефіру (чим вище жирність, тим краще), додають мінеральну воду, приблизно півлітра. Рідина перемішують до утворення однорідної консистенції.

Картоплю відварюють в шкірці, очищають його і нарізають маленькими кубиками. Точно так же нарізають яйця, огірки, зелену цибулю. Всі інгредієнти перемішують і залишають у холодильнику на 30 хвилин для охолодження. Далі посуд з інгредієнтами дістають, солять і перемішують. У порційну тарілку викладають суміш, заливають її розведеним кефіром, а зверху окрошку посипають рубаною зеленню.


Меню сайту