Курячі ніжки в мішечку з листкового тіста

Реклама
» Кулінарні рецепти

Курячі ніжки в мішечку з листкового тіста

Хочете оригінально подати курячі ніжки до столу? Одягніть їх! Так, так, саме одягнути, але тільки в їстівну одежину з листкового тіста. Це самостійна страва здивує і не залишить голодним. Доведеться трохи повозитися з приготуванням страви, але результат точно порадує.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг листкового тіста без дріжджів (використовуємо готове, покупне);
  • 0,7 кг курячої гомілки (це приблизно 6 штук);
  • 0,5 кг картоплі;
  • 0,2 кг цибулі;
  • 0,25 кг грибів, краще брати гливу, а й печериці теж підійдуть;
  • 2 ложки масла (оливкової або рослинного);
  • сіль, спеції, часник, зелень.

Приготування:

Очищений від шкірки картопля відварюють. Поки він вариться, на окремій сковороді обсмажують курячу гомілку, не забувши її попередньо посолити.

Тим часом ріпчасту цибулю очищають і подрібнюють, відправляють смажитися на маслі, в якому раніше готувалася курка. Гриби ретельно промивають під струменем води, подрібнюють і додають в сковороду до цибулі.

Відварену картоплю розминають в пюре так, щоб не було грудок. Далі пюре з'єднують з обсмаженими грибами та цибулею, вимішуючи масу до однорідного стану. Начинка для використання готова.

Тісто для майбутніх мішечків потрібно нарізати прямо з плівкою, розділяючи пласт на 12 рівних квадратів. На 1 курячу ніжку має припадати 2 квадрата тесту розмірами 10х10 см.

Готують мішечки - з тесту прибирають шматочки плівки, один квадрат розкочують, збільшивши його в розмірах. Поверх викладають другий квадрат тесту і злегка розгортають. Чому 2 шари тесту? Для того щоб зробити основу більш міцною, оскільки начинка досить важка. У центр розкачане тісто викладають 2 ложки картопляного начинки, після цього акуратно виставляють курячу ніжку, злегка потопаючи її в картопляно-грибний масі.

Потім краї тіста потрібно акуратно підняти, формуючи мішок. Щоб «конструкція» не розвалилася під час запікання, біля ніжки ниткою перев'язують тісто. Краще використовувати нитку товстіший або скласти тонку навпіл.

Аналогічним способом загортають інші курячі ніжки, виставляють їх на змащене маслом деко (можна використовувати для запікання глибоку форму). Зберегти соковитість незагорнені частині ніжки курки можна, якщо її загорнути в шматок фольги для запікання. У розігрітій духовці (температура близько 200 ° С) гомілки в тесті готуються 15 хвилин. Перед подачею фольгу знімають з курячих ніжок.


Меню сайту