Пампушки на кислому молоці

Реклама
» Кулінарні рецепти

Пампушки на кислому молоці

Часом так хочеться порадувати своїх домочадців, особливо найменших членів сім'ї, чимось смачненьким, але зробити це в силу постійного дефіциту часу для багатьох зайнятих господинь представляється досить важким завданням. Однак, знаючи рецепт приголомшливих пампушок на кислому молоці, приготувати смачні ласощі, виявляється, можна дуже швидко і просто! Легкі, ніжні і повітряні пампушки припадуть до смаку і діткам, і дорослим! Про особливості їх приготування ми сьогодні і поговоримо.

Отже, як стає зрозуміло з назви ласощі, готувати пампушки ми будемо на кислому молоці. Його нам потрібно 1 літр. У кисле молоко (бажано попередньо доведене до кімнатної температури) необхідно додати цукровий пісок (2 ст. Л.), Кухонну сіль і питну соду (по 2 ч. Л.), А також ванілін (щіпку) і корицю (1/2 ч . л.). Старанно розмішати всі інгредієнти.

Тепер необхідно акуратно ввести попередньо просіяне пшеничне борошно. Робити це слід невеликими частинами, по 2-3 ст. л. Всипаємо в тісто одну частину борошна, гарненько все розмішуємо і тільки потім додаємо нову порцію. Всього таким чином ми повинні ввести в тісто 6 склянок борошна. Після виконання цих простих маніпуляцій у нас повинна вийти досить в'язка консистенція.

Готове тісто необхідно накрити чистим кухонним рушником і відправити в тепле місце, де воно має простояти 5 годин. За цей час тісто підніметься і значно збільшиться в обсягах. Важливо строго стежити за часом, так як при знаходженні тесту в теплому приміщенні протягом більше 5-ти годин воно перебродить, а значить, отримати з нього смачні пампушки не вдасться.

Отже, готове тісто слід посипати борошном (1/2 ст.), Причому робити це потрібно так, немов обмазуючи його для того, щоб воно не липло до рук. Притрусити трохи борошна на робочу поверхню і викласти на неї тісто, надавши йому форму товстої і довгою ковбаски. Озброївшись ножем, необхідно розрізати нашу «ковбаску» на невеликі шматочки, кожен з яких обваляти в борошні. Заготівлях надати форму пампушки, виконавши в центрі тесту невеликий розріз.

Сковороду поставити на плиту, влити в неї трохи соняшникової олії і гарненько розжарити. Готові пампушки обсмажувати по черзі з кожної зі сторін до тих пір, поки виріб не набуде апетитний рум'яний колір. Готові пампушки на кислому молоці викласти на плоске блюдо, поверх якого заздалегідь постелити паперову серветку, яка необхідна для вбирання надлишків жиру. Перед подачею до столу посипати пампушки цукровою пудрою.


Меню сайту