Печиво "Через м'ясорубку"

Реклама
» Кулінарні рецепти

Печиво "Через м'ясорубку"

Є безліч різних рецептів тесту для приготування домашнього печива. Як правило, з нього вирізують фігурки різної форми, використовуючи для цього звичайний стаканчик або спеціально придбані формочки. Можливо, не кожній господині відомо, що можна приготувати печиво, використовуючи м'ясорубку. Для цього є спеціальна насадка з вирізаними отворами. Для її встановлення з м'ясорубки виймається шнек і сіточка. Печиво "через м'ясорубку" виходить однакової товщини і тому пропікається рівномірно.

Печиво «Через м'ясорубку» розсипчасте

Необхідні продукти:

  • маргарин - 1 упаковка;
  • сирий жовток;
  • сметана - 3 ст. л .;
  • борошно - 3 склянки;
  • цукор - 2 ст. л .;
  • сода - щіпка;
  • ванілін - за смаковими уподобаннями;
  • пудра цукрова - за потребою.

Процес приготування:

Маргарин довести до м'якого стану. Змішати з борошном. Жовток розтерти з цукром, за бажанням додати ванілін. Наступна дія - соду погасити оцтом, приєднати до сметани, розмішати. Сметану додати до яйця з цукром. З'єднати отриману суміш з борошном. Замісити м'яке еластичне тісто.

Встановити на м'ясорубку насадку для печива і невеликими порціями викладати в м'ясорубку тісто. Поруч з нею поставити лист для випікання печива, змащений жиром. При обертанні рукоятки м'ясорубки через вбрання отвір насадки виходить тісто певної форми, для якого найкраще підставляти свою долоню.

Довжину печива визначати на свій розсуд. Найчастіше це 7-10 см. Заготовки печива викладати на лист, залишаючи між ними відстань до 1 см. Форми отвори на насадці можна переставляти для отримання різних фігурок. Випікати печиво до легкого зарум'янювання. Гарячим обваляти в цукровій пудрі. Таке печиво може зберігатися довгий час.

Печиво «Через м'ясорубку» пісне

Після з'їдання заготовлених на зиму маринованих овочів у банку завжди залишається смачний маринад, який можна з успіхом використовувати для приготування пісного печива "через м'ясорубку".

Буде потрібно взяти:

  • маринаду - 1 склянка;
  • соди - 1 ч. л .;
  • масла пісного (краще рафінованого) - 0,5 склянки;
  • цукру - склянка (можна і менше, кому як подобається);
  • борошна - скільки буде потрібно.

Приготування:

Розчинити в маринаді соду і вилити в посуд для приготування тіста. Додати пісне масло, цукор, перемішати. Приєднати борошна така кількість, щоб вийшло м'яке і пружне тісто. За допомогою спеціальної насадки на м'ясорубці видавити печиво необхідної довжини, яке укласти на лист для випікання. Готове печиво має бути злегка золотистого кольору.


Меню сайту