Швидкий спосіб засолювання капусти

Реклама
» Кулінарні рецепти

Швидкий спосіб засолювання капусти

На приготування такою смачною і корисною закуски, як солона капуста у господині піде не більше 20-30 хвилин, а от з'їдять її домашні напевно ще швидше.

Класична солона капуста

Інгредієнти:

  • капуста - 900 грамів;
  • вода - 1,3 літра;
  • морква - 1 шт. (Велика);
  • рослинне масло (можна брати і оливкова, і соняшникова) - 220 мілілітрів;
  • оцет (9-типроцентной) - 220 мілілітрів;
  • цукор-пісок - 170 грамів;
  • сіль - 50 грамів;
  • сухий лавровий лист - 9 листочків;
  • перець чорний горошком - 10 штук.

Приготування:

Це найшвидший спосіб. Для нього потрібні тільки самі прості і доступні продукти.

  1. Для початку капуста ретельно миється і очищається від верхніх листочків, а потім нарізається великими скибочками за допомогою гострого ножа. А морква натирається на самій дрібній тертці.
  2. Далі підготовлені овочі разом з перцем і лавровими листками відправляються у велику емальований посуд.
  3. Розсіл готується з усіх решти компонентів. Вода разом з приправами, оцтом і олією доводиться до кипіння. Після цього готовий розсіл виливається до овочів. Каструля накривається кришкою, і вся маса залишається на 72 години при кімнатній температурі настоюватися. Після вказаного часу можна розкладати овочі по скляних ємностей і відправляти на зберігання в холодильник або відразу подавати до столу.

Якщо витримати 72 години і не з'їсти цю смачну закуску раніше, то в результаті вдасться отримати хрустку пікантну капусту з приємним солонуватим смаком.

Солона капуста без оцту

Класичний рецепт солоної капусти швидкий і простий, але при цьому він категорично не підходить тим гурманам, які мають проблеми зі шлунком через великої кількості оцту в складі. Для таких випадків існує більш безпечний варіант.

Інгредієнти:

  • капуста;
  • морква;
  • сіль, цукор;
  • горілка.

Приготування:

Капусту і моркву слід взяти в такій же кількості, як і в класичному рецепті. А ось сіль з цукром поміняються місцями. Тепер піску знадобиться всього 50 грамів, а солі - 120 грамів. Горілка використовується в кількості 100 мілілітрів. За смаком можна також використовувати кмин.

  1. Капуста нарізається дуже дрібно. Далі до неї відправляється сіль, морква і при бажанні кмин. Після ретельного перемішування овочі щільно утрамбовуються в скляну банку, а потім прямо в ємності притискаються гнітом. Зверху вона закривається кришкою.
  2. Банку повинна простояти в прохолодному місці близько 10 діб. Після цього вона знову заноситься в будинок і посередині ємності вставляється дерев'яна паличка.
  3. У вийшло через пару годин поглиблення вливається горілка з цукром. Ще через 48 годин капуста повністю готова до вживання.

Подавати її до столу можна як оригінальну закуску або як повноцінний корисний гарнір.


Меню сайту