Грибна солянка з капустою на зиму

Реклама
» Кулінарні рецепти

Грибна солянка з капустою на зиму

В основному гриби заморожують або закочують цілком в банки, але не менш смачна солянка з грибів з капустою. Цей рецепт дозволить заготовити про запас гриби і капусту, особливо якщо рік видався урожайний.

Грибна солянка з капустою: закочує на зиму

Кількість інгредієнтів наведено з розрахунку на 10 кг готової солянки.

Інгредієнти:

  • 5 кг грибів (можна брати абсолютно будь-які гриби крім домашніх печериць, оскільки заготівля вийде нудотно солодкої);
  • 3-3,5 кг капусти (переважно білокачанної);
  • 2 кг томатів;
  • 2,5 кг цибулі;
  • 9 ложок солі;
  • 4 склянки або 0,8 л олії соняшникової (оливкової);
  • запашний перець (можна змінювати смак, додавши які приправи і спеції).

Спосіб заготівлі грибний солянки:

Зібрані гриби - маслюки, підберезники, лисички, білі гриби або інші види грибів потрібно ретельно промити і очистити від бруду, сміття. Далі гриби відварюють у воді протягом 10 хвилин, залишки води зливають. Сіль у гриби не додають.

Очищений від лушпиння цибулю нарізають півкільцями або кільцями і обсмажують його в рослинному або оливковому маслі близько 15 хвилин. Зручніше смажити цибулю у великій посуді, а якщо такої немає, цибуля обсмажують невеликими порціями на звичайній сковороді.

Тепер потрібно підготувати капусту. Качани промивають, потім їх шаткують, але не дрібною соломкою. В окрему каструлю складають капусту і обсмажену цибулю, додають близько 3,5 склянок соняшникової (оливкової) олії. Вимиті томати нарізують кубиками і з'єднують їх з капустою і цибулею. Далі в овочеву масу відправляють відварені гриби. Всі інгредієнти перемішують, додаючи сіль.

Таку суміш необхідно обсмажити на сковороді близько 40 хвилин, витримуючи середній вогонь. Робити це зручніше окремими порціями, щоб маса рівномірно прогрівалася. Наприкінці варіння в масу закладають запашний перець, що додасть заготівлі приємний аромат. При бажанні можна додавати спеції, але в невеликих кількостях. Готову грибну солянку розкладають у стерилізовані банки місткістю не більше 0,7 літра.

Залишилося тільки поставити банки з солянкою на стерилізацію: банки накривають чистими кришками і залишають їх в окропі на 40 хвилин. Далі банки акуратно витягують з окропу і закручують кришки. Всі банки з грибною солянкою перевертають на ковдру, загортають їх і залишають в такому положенні до ранку. Остигнули банки з солянкою прибирають в льох або інше місце на зберігання.


Як запекти буряк в духовці?
Як солити капусту в банку?
Страви з болгарського перцю
Як приготувати сметанне желе?
Що приготувати з простроченого кефіру?
Як маринувати кабачки на зиму?
Закуски на новий 2013
Як приготувати вівсяне печиво?
Як приготувати цукровий сироп?
Паштет з курки з грибами
Що приготувати з свинячого серця?
Як прикрасити торт ягодами?
Гаряче на новий рік 2013
Як приготувати шампіньйони в духовці?
Чим замінити рисовий оцет?
Як смажити горбушу, щоб вона не була сухо ...
Меню сайту