Баклажани в соєвому соусі на зиму
Головна » Кулінарні рецепти » Баклажани в соєвому соусі на зиму
Оригінальні та апетитні страви китайської кухні з кожним днем ??все більше і більше завойовують наші серця і це не дивно, так як наші, вітчизняні нам вже давно приїлися своєю одноманітністю, а от китайські дивують яскравим незабутнім смаком, чудовим ароматом і захопливою зовнішнім виглядом. Проте мало хто знає, що приготувати таку їжу можна і в домашніх умовах, заощадивши при цьому кошти, адже більшість рецептів прості в приготуванні і не вимагають практично ніяких фінансових витрат.
Отже, давайте ж подивимося, як приготувати баклажани в соєвому соусі на зиму.
Інгредієнти:
- крохмаль - 1 ложка;
- баклажани - 5 штук;
- болгарський перець - 2 штуки;
- морква - 2 штуки;
- цибуля - 0,5 головки.
Складові для соусу:
- крохмаль - 1 ложка;
- імбир;
- вода - 1 склянка;
- оцет, соняшникова олія, мускатний горіх.
Покрокова інструкція:
- Баклажани промиваємо під проточною водою, сушимо їх, після чого нарізаємо великими шматочками. Так, наприклад, спочатку поділяємо овоч поперек, на дві половини, після чого кожну половину уздовж на 4 частини. Якщо ж баклажани мають товсту шкірку, рекомендується видалити її за допомогою гострого ножа.
- Морквину очистіть від шкірки, промийте і наріжте тонкою соломкою. Можна використовувати спеціальну тертку, яка призначена для приготування моркви по-корейськи.
- Цибулю і часник очистіть від лушпиння. При цьому цибулю потрібно нарізати кільцями, а часник - на дольки поперек.
- Тепер приступайте до нарізки болгарського перцю. Фахівці рекомендують використовувати перець різних кольорів, завдяки цьому блюдо вийде на вигляд апетитніші.
- Соняшникова олія розігрійте в сковорідці. Потім викладіть туди баклажани, обсмажуйте їх близько 4-х хвилин.
- Додайте вказану кількість цукру, обсмажте його разом з овочем. Додайте в цибулю, моркву і обсмажте всі інгредієнти 2 хвилини.
- У каструльку покладіть 0,5 ложки імбиру, оцет, соєвий соус, перець, часник і мускатний горіх. Все це слід смажити протягом 2-х хвилин.
- У склянку наберіть воду, додайте крохмаль і добре все перемішайте. Але врахуйте, зробити це потрібно так, щоб не було грудочок. Додайте в сковорідку.
- Після того як крохмаль "схопиться", зніміть ємність з плити.
- Розкладіть салат по банках і закупорте кришками.
Така їжа є однією з найпопулярніших в Китаї. Тому не відмовляйте собі в такому ласощах, побалуйте себе і своїх рідних.
© 2015-2022 wmn.pp.ua