на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Яблучний конфітюр з корицею

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Яблучний конфітюр з корицею

Конфітюр прийшов до нас із Франції. Це желеобразное варення, тільки дуже густе. Його можна мазати на тости або ж круасани, щоб зовсім як у Франції. За своїм зовнішнім виглядом конфітюр схожий на варення, але, все ж, варення і конфітюр відрізняються і по консистенції, і за смаком, і за густотою. Шматочки ягід і фруктів в густому желе - це і є конфітюр.

Зварити конфітюр можна з будь-яких фруктів і ягід. Дехто примудряється навіть зробити конфітюр з овочів, але найкраще це французьке ласощі виходить з тих плодів, які містять в собі природне желеобразующіе речовина - пектин. Яблука - це фрукти, в яких вміст пектину дозволяє варити желе, повидло, конфітюр без додавання желатину. Кількість цукру в заготівлі визначається, виходячи з солодощі самих плодів. Для приготування конфітюру підходить абсолютно будь-який сорт яблук.

В середньому на кілограм яблук вам знадобиться кілограм цукру. Кориця додається в конфітюр за смаком. Вона дозволяє відтінити яблучний смак і додає пікантну теплу нотку цих ласощів. Особливо гарний яблучний конфітюр з корицею в холодні зимові вечори, коли за вікном морозно, а вдома тепло і пахне яблуками з корицею.

Яблука для конфітюру потрібно гарненько підготувати - промити, очистити від шкірки і насінної коробки. Далі їх потрібно подрібнити. Для цього підійде звичайна терка з великими отворами. Якщо яблук багато, скористайтеся кухонним комбайном для їх подрібнення.

Після того як ви обробите таким чином всі яблука, з них виділиться сік. Його потрібно злити в жароміцний посуд (каструлю), додати весь обсяг цукру і поставити на вогонь. Цукор повинен повністю розчинитися, для цього потрібно помішувати сироп. Найшвидше кристали цукру розчиняються на середньому вогні.

Коли сироп дійде до кипіння і стане однорідним, всипте в нього подрібнені яблука. Додайте вогонь до максимального і варіть конфітюр приблизно 20 хвилин. Не забувайте постійно помішувати, що він не пригоріла. Корицю слід додавати приблизно за п'ять хвилин до готовності ласощів. Запах на кухні буде стояти запаморочливий!

Готовому конфітюр потрібно дати трохи охолонути. Банки слід підготувати заздалегідь - вимити, простерилізувати і висушити. Готовий конфітюр розкладіть в банки, закатати, дайте остаточно охолонути і приберіть в холодильник. Як показує практика, це варення кінчається найпершим!

« попередня
наверх
наступна »

Як маринувати кабачки на зиму?
Як прикрасити торт ягодами?
Страви з болгарського перцю
Як солити капусту в банку?
З чого і як роблять цукати?
Як приготувати манти без мантоварки?
Як приготувати сметанне желе?
Як робити котлети з фаршу?
Як приготувати льодяники?
Як приготувати цукровий сироп?
Як зварити холодець?
Паштет з курки з грибами
Як приготувати стручкову квасолю?
Як приготувати солянку з капусти?
Як варити кисіль з варення?
Чим замінити рисовий оцет?
© 2015-2022  wmn.pp.ua