на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Помідори з цибулею на зиму

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Помідори з цибулею на зиму

Є кілька варіантів приготування помідорів з цибулею на зиму. Практично всі вони не забирають багато часу і сил і не вимагають великої кількості різних продуктів. А вийшла закуска відрізняється приємним літнім ароматом і соковитим смаком, який доставить чимало приємних хвилин в холодну пору року. Для приготування таких помідорів можна використовувати плоди різного розміру.

Мариновані помідори з додаванням цибулі і пряностей

Для приготування такої страви на 2 кг помідорів потрібні 2-3 цибулини, кілька лаврових листів, 3 великі ложки соняшникової олії і 8 горошин перцю. Окремо готується маринад, для якого на 1 літр води беруть 2 великі ложки цукру, 1 - солі, 3 - 9% -ного оцту, а також 4-5 листів лаврушки і стільки ж горошин перцю.

Помідори добре промивають і нарізають невеликими шматочками. Цибулини очищають і ріжуть кільцями або півкільцями. Потім у попередньо простерилізовані банки викладають поперемінно шари цибулі і шари помідорів, рівномірно додаючи лаврушку і перець. Вміст в банках має бути щільно укладено. Після цього зверху вливають масло соняшнику. Окремо готують маринад, для чого в каструлю додають всі інгредієнти крім оцту, поміщають її на вогонь і доводять до кипіння. Далі в маринад повільно вливають оцет і вимикають підігрів. Цим маринадом заливають банки, забиті помідором і цибулею до верху. Останній етап - стерилізація і закочування банок.

Консервовані помідори з цибулею і часником

Щоб приготувати таку заготовку, потрібно взяти 2 кг червоних помідорів, 2 головки часнику, 5 бутонів гвоздики, 1 кг цибулі, 4-6 листів лавра, 10 горошин перцю. Сіль, рослинне масло і цукор беруть з розрахунку 1 маленька ложка на півлітрову баночку салату, а оцту (9% -ного) - 2 ложки на той же об'єм.

Краще відібрати тверді помідори середнього та великого розміру. Їх миють і нарізають середніми часточками або кружечками. Після цього їх висипають в глибоку ємність, куди також додають нарізану тонкими кільцями цибулю і подрібнений часник. Овочі добре перемішують і залишають на деякий час. Поки вони наполягають, можна підготувати банки і кришки для консервування. Для цього їх ретельно промивають з содою і стерилізують парою або обдають окропом.

Після того як банки підготовлені, на дно кожної з них укладають бутони гвоздики, лаврушку і горошини перцю. Далі туди ж перекладають овочі, трохи утрамбовуючи. Зверху всипають цукор, сіль і вливають масло. При бажанні в банки з таким салатом можна додати трохи кропу або зелені петрушки. У баночки, наповнені овочами, вливають теплу воду до верху. Потім їх поміщають у велику ємність (каструлю або таз), попередньо на її дно потрібно постелити рушник або ганчірку. У ємність з банками наливають води таким чином, щоб вона закривала баночки приблизно до плічок, і ставлять її на вогонь. Після того як вода закипіла, салат стерилізують ще чверть години. Далі в банки додають оцет і відразу ж закочують їх.

« попередня
наверх
наступна »

Як запекти буряк в духовці?
Як приготувати шампіньйони в духовці?
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Ікра з баклажанів
З чого і як роблять цукати?
Долма з виноградного листя
Що приготувати з простроченого кефіру?
Шоколадний мус з ромом
Як варити заморожені креветки?
Як приготувати солянку з капусти?
Що таке роли?
Гаряче на новий рік 2013
Як варити кисіль з варення?
Як згасити капусту?
Закуски на новий 2013
Як приготувати зефір?
© 2015-2022  wmn.pp.ua