на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Консервовані помідори часточками з цибулею
Кожна господиня хоче приготувати на зиму не просто солоні і мариновані помідори в банках, а що-небудь особливе. Наприклад, можна законсервувати нарізані часточками помідори з цибулею і соняшниковою або оливковою олією. Дивовижна закуска! Якщо подати її з вареною картоплею, щедро посипаною кропом, то похвалу гостей ви точно заслужите. Ми представляємо оригінальний рецепт приготування помідорів. Нарізані помідори, цибулю і рослинне масло робить не просто помідори, а справжнісінький салат, який можна ставити взимку на святковий стіл. Відповідно гості будуть просити рецепт приготування цієї незвичайної закуски, а ви приготували цілих 8 банок по одному літру.
Для консервування помідорів часточками з цибулею та олією знадобляться 4 кілограми зрілих помідорів і 4 великі цибулини. Непогано додати 5 середніх болгарських перчиком і 1 пучок петрушки. Води знадобиться 3 літри і склянку звичайного або виноградного оцту. Масла потрібно небагато - всього півсклянки. Цукрового піску треба 8 столових ложок, а солі - 3 ложки, 8 штучок гвоздики і 32 горошини чорного перцю і стільки де запашного перцю. І в кінці знадобиться 8 аркушів лаврового листа.
Готувати цю апетитну закуску не 5 хвилин, тому приготуйтеся до копіткій праці приблизно на 2-3 години. Для початку треба подумати про тарі. Банки повинні бути ідеально чистими і після того як ви в цьому переконаєтеся, поставте їх на рушник, щоб вода стекла. У вже сухі банки покласти 1 гілочку петрушки і перець (той і інший).
Очищаємо цибулю і перець, після чого нарізаємо їх кільцями і кладемо в банки. Помідори ріжемо на дольки і щільно укладаємо їх щільно в банки. Банки треба періодично струшувати, але тиснути на помідори не варто, треба, щоб вони залишилися красивими часточками.
Готувати маринад просто. Воду треба закип'ятити, насипавши в неї цукор і сіль, потім розсіл треба остудити до 40 ° С. Після додаємо у воду оцет і масло. Маринад треба добре перемішати. Потім маринад потрібно залити акуратно в банки, трохи не доливаючи до країв. Потім банки треба простерилізувати. Спосіб вибирайте самі і герметично закриті кришками банки поставте в прохолодне місце. На зиму їх можна поставити в льох або зберігати просто в прохолодному місці. У холодильнику банки тримати необов'язково, тому що добре стерилізовані банки можуть без проблем зберігатися в прохолодному місці цілий рік.
« попередня | наступна » |