на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Закуска з баклажанів на зиму

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Закуска з баклажанів на зиму

Баклажан - дуже смачний і корисний овоч. Він містить багато калію, який необхідний для роботи серця; має м'яке, але ефективне сечогінну дію, що допомагає виведенню зайвої рідини з організму. Тому його потрібно їсти регулярно. Щоб забезпечити для зимового столу баклажани, потрібно приготувати його про запас.

Попаренний баклажан

Необхідні продукти:

Приготування:

Вимити баклажани і нарізати (з шкіркою) на кружечки товщиною близько 1 см. Посолити, використовуючи всю сіль за рецептом, і залишити на 5 годин в прохолодному місці. Після необхідно їх сполоснути від зайвої солі і відділився гіркого соку. В емальованому посуді зварити маринад з двох літрів води, оцту та цукру. Коли маринад закипить, опускати в нього на частини кружечки баклажанів. (Усі кількість розділити на 2 порції.) Варити кожну порцію близько 10 хвилин, після чого викласти в деко для більш швидкого охолодження. Зелень і часник помити і дрібно нарізати.

Соняшникова олія прогріти до появи диму, після охолодити. Кружечки баклажанів вмочати в рослинне масло і укладати в приготовані банки. Між шматочками баклажанів посипати нарізані зелень і часник, зерна чорного перцю. Зверху вміст банок залити соняшниковою олією. Накрити банки чистими кришками і стерилізувати продукти 30 хвилин, після чого закатати і перевернути банки догори дном.

Можна приготувати цю закуску без стерилізації. У такому випадку при приготуванні маринаду додається в нього соняшникова олія і чорний перець. Кількість маринаду можна зменшити, трохи дотримуючись пропорції між його продуктами. У цьому випадку попарівать баклажан потрібно на більш маленькі порції і гарячим укладати відразу в банку, посипаючи зеленню і часником. Після наповнення банки відразу її закочувати і перевертати на кришку і обов'язково закутувати. Для більш тривалого збереження приготовленої про запас закуски без стерилізації рекомендується на дно банки перед її наповненням покласти таблетку звичайного аспірину.

Печена баклажан

Необхідні продукти:

Приготування:

Баклажани і перець спекти (окремо) у духовці. Після охолодження овочів почистити їх від шкірки, а перець - від насіння. Щоб перець легко почистити, необхідно поки він гарячий накрити його на 30 хвилин. Баклажан після чищення потрібно відцідити від зайвої соку. Овочі пропустити через м'ясорубку. Додати до них дрібно нарізані очищені від шкірки помідори, петрушку і пресований часник. Перекласти в підходящу широку каструлю, додати олію і сіль і при постійному помішуванні довести до кипіння. Гарячу суміш розкласти по банках і стерилізувати 40 хвилин. Перед подачею закуски додати в неї трохи яблучного оцту.

« попередня
наверх
наступна »

Чим замінити рисовий оцет?
Що приготувати з мідій?
Страви з сушених грибів
Як приготувати солянку з капусти?
Як приготувати сметанне желе?
Страви на новий рік 2013
Як сушити яблука в духовці?
Як приготувати льодяники?
Страви з кислого
Гаряче на новий рік 2013
Шоколадний мус з ромом
Піца з артишоками
Елеш з куркою
Як варити яловичу печінку?
Як приготувати манти без мантоварки?
Долма з виноградного листя
© 2015-2022  wmn.pp.ua