на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Грибна ікра з помідорами на зиму

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Грибна ікра з помідорами на зиму

Всі ми знаємо про те, що вересень - відмінна пора для приготування останніх заготовок на зиму. Саме в цьому місяці роблять дуже смачні салати та ікру з грибів, яка доповнює найрізноманітніші страви, роблячи їх смак воістину оригінальним і незабутнім. Грибну ікру можна подавати і на святковий стіл у вигляді закусці. Повірте, такі ласощі «зникне» зі столу як найбільш ласий шматочок вже через кілька хвилин.

Секрет приготування

Для того щоб приготувати грибну ікру з помідорами на зиму, вам знадобляться такі інгредієнти:

Покрокова інструкція:

  1. Очищаємо гриби від бруду і листочків. Промиваємо у воді.
  2. Беремо емальований посуд, кладемо туди гриби і варимо близько 20 хвилин. Потім зливаємо воду і остужіваем гриби.
  3. Лук очищаємо від лушпиння, нарізаємо кубиками. Морква трьом на тертці. Помідори обшпарюємо, знімаємо з них шкірку.
  4. Цибулю і моркву обсмажити на олії. За кілька хвилин до їх готовності додаємо кубики помідорів. Тушкуємо до готовності, після чого пропускаємо через м'ясорубку гриби.
  5. З'єднуємо всі інгредієнти. Добре перемішуємо. Ікру розкладаємо в банки.

Маленькі секрети

Для приготування ікри підходить будь-який сорт грибів - починаючи від улюблених багатьма білих і закінчуючи трубчастими. Однак, як показує практика, найбільш смачною вона виходить з капелюшків. Зверніть увагу і на те, що приготувати таку консервацію можна і з сушених грибів. Тільки в даному випадку їх потрібно замочити на 8-10 годин у чистій воді і вже тільки після цього приступати до приготування.

Ікру можна їсти відразу або ж закочувати в банки. Також деякі господині накривають ікру листям хрону. Але, як би там не було, консервацію слід зберігати в прохолодному темному місці. Так, наприклад, в погребі чи холодильнику.

Якщо вам ніколи не доводилося заготовлювати грибну ікру на зиму, не варто відмовлятися від цієї затії, побоюючись, що вона у вас не вийде, адже вона дуже проста в приготуванні, не вимагає великих витрат часу і грошей. Тому можете сміливо приступати до цього захоплюючого заняття. Приготувавши таку заготовку один раз, ви будете із задоволенням готувати її щороку.

« попередня
наверх
наступна »

Елеш з куркою
Як приготувати стручкову квасолю?
Свиняча шийка в духовці
Страви на новий рік 2013
Що приготувати з мідій?
Шоколадний мус з ромом
Долма з виноградного листя
Як маринувати кабачки на зиму?
Що таке роли?
Як варити кисіль з варення?
Як запекти буряк в духовці?
Як приготувати сметанне желе?
Як посмажити м'ясо на сковороді?
Як варити яловичу печінку?
Як солити капусту в банку?
Страви з сушених грибів
© 2015-2022  wmn.pp.ua