на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Сливовий соус до м'яса

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Сливовий соус до м'яса

Всі ми знаємо про те, що соуси відмінно доповнюють м'ясні страви, надаючи їм особливі смакові нотки. З його допомогою можна легко змінити загальне сприйняття їжі, адже незвичайний яскравий смак соусу по-новому розкриває перед нами всю смакову гаму, допомагаючи знову і знову насолоджуватися нашими улюбленими стравами.

Зверніть увагу на те, що є безліч видів соусу, які можна закочувати на зиму. Одним з таких є вершковий соус, який користується особливою популярністю на Кавказі. Місцеві жителі готують його з кислих і недозрілих сортів. Ми ж сьогодні приготуємо його з темних слив. Не слід забувати і про те, що в залежності від сорту кінцевий результат може вийти більш солодким або ж кисліше.

Інгредієнти:

Покрокова інструкція:

  1. Промийте сливи у воді, дістаньте з неї кісточки і поріжте на дрібні шматочки. Перекладаємо її шматочки в чисту каструльку.
  2. Варимо сливу після закипання близько 25 хвилин. Але врахуйте, робити це потрібно на невеликому вогні, в іншому ж випадку ваше блюдо підгорить. Слід врахувати і той факт, що соковиті сливи повинні багато дати соку. Однак ви можете додати трохи води, близько 0,5 склянки.
  3. Зелень промийте і подрібніть. Червоний пекучий перець і часник поріжте на кілечка. Додаємо їх до слив. Вершковий соус приправляємо приправою.
  4. Що ж стосується солі і цукру, то тут потрібно обов'язково враховувати те, який сорт слив ви вибрали для приготування заготовки. Тому найкраще додавати сіль і цукор поступово, постійно пробуючи блюдо.
  5. Продовжуємо варити соус ще хвилин п'ятнадцять до тих пір, поки суміш не стане однорідною. Після варіння соус можна протерти через сито, завдяки цьому у вашому страві не буде грудочок. Однак смачне воно вийде і з ними.

Вершковий соус відмінно поєднується з гарячими бутербродами, смаженим м'ясом, шашликом. Тому, зробивши таку заготовку на зиму, ви отримуєте паличка-виручалочка, яка доповнить страви і урізноманітнює ваш стіл. Повірте, таку смакоту ви не купите в жодному магазині. Саме через це дана заготівля прекрасно підійде для тих господинь, які звикли балувати себе і своїх рідних оригінальними незвичайними стравами.

Смачного!

« попередня
наверх
наступна »

Як приготувати сметанне желе?
Як приготувати солянку з капусти?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Як робити котлети з фаршу?
Що приготувати з мідій?
Елеш з куркою
Як маринувати патисони?
Як зварити холодець?
Страви з болгарського перцю
Як приготувати філе минтая?
Як засолити форель в домашніх умовах?
З чого і як роблять цукати?
Як запекти буряк в духовці?
Паштет з хека з оливками
Що приготувати з свинячого серця?
Як маринувати кабачки на зиму?
© 2015-2022  wmn.pp.ua