Маринована капуста із зеленню

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Маринована капуста із зеленню

Маринована капуста стане чудовим гарніром до будь-якої страви. Прекрасно підійде капуста до картопляного пюре, до м'яса і рибних страв, до плову. Існує багато різних варіантів приготування маринованої капусти, деякі з них дозволяють їсти її вже через пару годин, а завдяки іншим можна законсервувати капусту на зиму.

Маринована консервована капуста із зеленню

Продукти:

  • кріп;
  • капуста (підійдуть осінні сорти);
  • перчик чорний горошком;
  • часник.

Компоненти для маринаду (на три 3-хлітровую банку):

  • 200 г солі;
  • 400 г оцту 9% -ного;
  • півкілограма цукрового піску.

Хід приготування:

  1. Капусту промити, порізати на середнього розміру частини, щоб вони могли вільно проходити через банкове горлечко. Капустяні шматки обов'язково перев'язати нитками.
  2. На дно ємності стерильною покласти кропові гілочки, штучки чотири часникових часточок, десять горошин чорного перцю.
  3. Тепер треба банку щільно заповнити капустою, після чого слід залити її окропом і потримати так хвилин 10-12.
  4. Готуємо за цей час маринад. У воду кидаємо сіль і цукровий пісок, доводимо суміш до кипіння. Після прибираємо з вогню і наливаємо в рідину оцет, перемішуємо. Даємо можливість охолонути.
  5. З банок з капустою зливаємо воду, а замість неї наливаємо маринад.
  6. Закочуємо нашу капусту, перевертаємо і закутують щільно в ковдру до моменту, коли вона повністю охолоне.
  7. Перед тим, як станете подавати мариновану капустку до столу, обов'язково видаліть з шматочків нитки.

Можна приготувати капусту і дуже швидко. Через пару годин у вас буде готова апетитна закуска.

Маринована капуста із зеленню: швидкий спосіб

Продуктовий склад:

  • півтора кілограма білокачанної капусти;
  • один болгарський перець;
  • пучок зелені;
  • половинка столової ложки оцту;
  • три склянки води;
  • три штучки лаврового листа;
  • половина столової ложки цукрового піску;
  • половинка столової ложки олії соняшникової.

Хід приготування:

  1. Насамперед вимити капусту, потім її нашаткувати.
  2. Болгарський перчик обробити соломкою. Можна для краси взяти кілька болгарських перців різного кольору. Тепер ріжемо дрібно вимиту зелень.
  3. Всі ці оброблені продукти слід помістити в чисту банку.
  4. Тепер слід зробити маринад. У воду наливаємо оцет, рослинне масло, насипаємо цукор і кидаємо лаврушку. Розміщуємо все це на вогонь, чекаємо, коли суміш закипить. Даємо рідини покипіти буквально одну хвилинку. Прибираємо з вогню.
  5. Після того як маринад трохи охолоне (він повинен бути теплим), заливаємо їм капусту.
  6. Залишаємо капусту в маринаді на той час, поки рідина повністю не охолоне, після чого можна подавати мариновану капусту до столу!

Меню сайту