Пікантна ікра з кабачків

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Пікантна ікра з кабачків

Кабачкова ікра - одна з найпоширеніших закусок. Причин такої популярності кілька - відмінні смакові якості, користь і, звичайно ж, простота приготування. До того ж подібну ікру можна законсервувати і насолоджуватися улюбленими овочами навіть взимку.

У кулінарії існує величезна кількість рецептів приготування даної закуски. Ми пропонуємо скористатися вам найпоширенішим. Називається він «Пікантний».

Для нього нам потрібні наступні інгредієнти:

  • кабачки - не менше 1,5 кг;
  • болгарський перець - 1 плід;
  • ріпчаста цибуля - 3 головки;
  • часник - 3 зубчики;
  • томат - один великий плід;
  • морква - пара штук;
  • запашний перець - 3 шт .;
  • чорний перець (горошок) - половина маленької ложки;
  • сіль, цукор, зелень - за індивідуальним перевагам.

Процес приготування проходить таким чином:

Кабачки ретельно перебирають, потім миють. З кожного плоду акуратно зрізують шкірку. Всі овочі нарізаємо на рівні квадратики. Підготовлені таким чином кабачки перекладаємо в невелику каструлю. Заливаємо їх літром очищеної води. Ємність поміщаємо на невеликий вогонь. Тушкувати овочі слід до тих пір, поки вони не стануть м'якими.

Тим часом обробляємо моркву і цибулю - їх очищаємо. Моркву натираємо на тертці, цибулю подрібнюємо. Після цього обсмажуємо одночасно на розігрітій сковороді з використанням соняшникової олії також до того моменту, поки овочі не стануть м'якими.

Приготовлені овочі охолоджуємо. Після цього їх необхідно подрібнити до однорідної маси. Найзручніше це робити за допомогою блендера. Також в овочеву масу необхідно додати подрібнений часник, нарізані без шкірки томати. Масу ретельно перемелює. В результаті у нас повинна вийти однорідна маса.

Наступний етап - введення спецій, зелені. Їх також слід ретельно з'єднати з овочевим складом. Ікру акуратно переливаємо в невелику каструлю і поміщаємо на повільний вогонь. Масу обов'язково накриваємо кришкою. Таким чином маса повинна потомитися до тих пір, поки склад не придбає м'яку консистенцію. В середньому для цього потрібно не більше години. Для додання ще більшого аромату при бажанні можна додати пару лаврових листочків.

Кабачкову ікру остуджують, а потім подають до столу. При необхідності можна закуску законсервувати. Для цього її ще в гарячому вигляді розливають по стерилізованих банках і закупорюють кришками. Ємності перевертають, остуджують протягом доби, а потім переносять в прохолодне місце для зберігання.


Що приготувати з свинячого серця?
Свиняча шийка в духовці
Як засолити форель в домашніх умовах?
Як приготувати зефір?
Як приготувати вівсяне печиво?
Як маринувати патисони?
Як приготувати цукровий сироп?
Як посмажити минтай на сковороді?
Гаряче на новий рік 2013
Елеш з куркою
Як приготувати сметанне желе?
Як посмажити м'ясо на сковороді?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Страви з сушених грибів
Страви з болгарського перцю
Як приготувати солянку з капусти?
Меню сайту