Маринована диня з вишнею

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Маринована диня з вишнею

Про корисні властивості дині знає кожен. Цей солодкий і соковитий плід славиться великою кількістю вітамінів, білків, мінералів, крохмалю, органічних солей та інших життєво необхідних для людини речовин.

Сезон дозрівання дині досить короткий, а в свіжому вигляді зберігати її довго неможливо, але ці фактори не заважають гарній господині навіть взимку готувати смачні і соковиті десерти з динею. Для того щоб зберегти всю корисність цього плоду, найкраще підходить маринування. Ті, хто любить несподівані кулінарні поєднання, можуть спробувати оригінальний рецепт дині, замариноване з вишнями.

Інгредієнти:

  • м'якоть дині - 900 г;
  • вишня - 220 г;
  • вода - 2,5 л;
  • сіль - 2 ст. л .;
  • цукор - 450 г;
  • оцет - 150 мл;
  • кориця - 1 паличка або 1/3 ч. л .;
  • гвоздика (мелена) - 1 ч. л.

Приготування:

  1. Диню слід промити в холодній воді (проточною), можна при цьому використовувати м'яку щітку. Потім розрізати плід на часточки, щоб видалення насіння і волокон було більш зручним. Акуратно зрізати гострим ножем шкірку і можна приступати до нарізки. Дуже важливо почистити диню так, щоб м'якоть залишилася неушкодженою - тоді вже готові замариновані шматочки будуть виглядати дуже апетитно і красиво.
  2. Очищену свіжу м'якоть дині нарізати кубиками середніх розмірів.
  3. Змішати в окремій мисці воду і сіль (це маринад).
  4. Підготовлену диньки залити у великій мисці готовим маринадом, залишити не менше, ніж на 8 годин, а потім злити рідину.
  5. Воду, оцет, цукор, гвоздику і корицю змішати і довести до кипіння. Після того як цукор розчиниться повністю, до приготовленого сиропу додати вишні і диню.
  6. На мінімальному вогні тушкувати близько години до тих пір, поки диня не стане майже прозорою.

Вибираючи диню для маринування, необхідно відбирати лише плоди середньої зрілості, тобто вони не повинні бути ні зеленими, ні перезрілий.

Маринована диня з вишнею та імбиром

Щоб зробити смак вище описаною заготовки ще більш насиченим і трохи пікантним, потрібно слідувати тим самим рецептом, але з невеликою поправкою.

На самому початку шматочки дині, политі маринадом, можна також пересипати цукровою пудрою і додати максимально дрібно нарізаний корінь імбиру.

Необхідна кількість цих інгредієнтів на 900 грамів дині:

  • цукрова пудра - 1,5 ст. л .;
  • імбир (білий) - 2 ч. л.

Такі додаткові компоненти допомагають дині активніше віддавати свій сік і, маринуємо в такому імбирному власному соку, шматочки дині набувають нові цікаві нотки.

Спільно замариновані вишні і диня можуть бути подані як вже готова закуска, а можуть виступати в складі якого-небудь десерту.


Свиняча шийка в духовці
Як сушити яблука в духовці?
Як робити котлети з фаршу?
Страви з болгарського перцю
Як приготувати стручкову квасолю?
Долма з виноградного листя
Як засолити форель в домашніх умовах?
Як приготувати зефір?
Ікра з баклажанів
Піца з артишоками
Що приготувати з мідій?
Паштет з курки з грибами
Як смажити яловичу печінку?
Як варити кисіль з варення?
Як смажити горбушу, щоб вона не була сухо ...
Як приготувати манти без мантоварки?
Меню сайту