на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Баклажани в гострій заливці на зиму
Баклажани - смачні і корисні овочі. У сирому вигляді їх не їдять, але готують свіжі страви та заготівлі про запас. Зазвичай синенькі поєднують із солодким перцем і помідорами, так як ці овочі достигають одночасно і добре гармонують між собою.
Особливо гарні гострі баклажани. На зиму готують їх різними способами. Найпростіший полягає в тому, щоб обсмажити синенькі і залити їх гострим соусом (заливкою).
Короткочасна обсмажування надає основному інгредієнту пікантний смак. Від цього синенькі стають м'якше, позбавляються від гіркоти і виглядають апетитно.
Заливка для гострих баклажанів може бути приготована на основі томатного соку або маринаду. Можна спробувати заготовити закуску тим і іншим способом, а потім вибрати найбільш прийнятний.
Продукти:
Приготування:
Такі баклажани виходять дуже гострими, але надзвичайно смачними і ароматними. Вони добре поєднуються з вареною картоплею або рисом. Навіть м'яса до такої страви не потрібно. Зберігаються вони довго, незважаючи на те, що готуються без додавання оцту.
Той, хто не любить томат або з якихось причин не може його використовувати, може залити баклажани маринадом. У цьому випадку в гарячу кип'ячену воду додають 2 ст. л. на 1 літр.
« попередня | наступна » |