на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Баклажани в гострій заливці на зиму

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Баклажани в гострій заливці на зиму

Баклажани - смачні і корисні овочі. У сирому вигляді їх не їдять, але готують свіжі страви та заготівлі про запас. Зазвичай синенькі поєднують із солодким перцем і помідорами, так як ці овочі достигають одночасно і добре гармонують між собою.

Особливо гарні гострі баклажани. На зиму готують їх різними способами. Найпростіший полягає в тому, щоб обсмажити синенькі і залити їх гострим соусом (заливкою).

Короткочасна обсмажування надає основному інгредієнту пікантний смак. Від цього синенькі стають м'якше, позбавляються від гіркоти і виглядають апетитно.

Заливка для гострих баклажанів може бути приготована на основі томатного соку або маринаду. Можна спробувати заготовити закуску тим і іншим способом, а потім вибрати найбільш прийнятний.

Баклажани в гострому томатному соусі «Огонек»

Продукти:

Приготування:

  1. Баклажани очищають від шкірки і нарізають кружальцями в 1 см завтовшки.
  2. Посипавши їх сіллю, кладуть у миску і придавлюють легким вантажем.
  3. Витримують їх у такому стані близько півгодини.
  4. У цей час пропускають через м'ясорубку помідори. Одержаний сік кип'ятять протягом 5 хвилин.
  5. Чистять і дрібно ріжуть часник і гіркий перець, перемішують обидва овоча між собою.
  6. Синенькі промивають проточною водою, щоб змити надлишки солі.
  7. На дно заздалегідь простерилізованих банок (краще півлітрових) кладуть щепоть суміші часнику і перцю.
  8. Кожен гурток баклажана обсмажують з двох боків на олії по 3-4 хвилини. Прямо зі сковороди їх поміщають в банки, не забуваючи пересипати заготовленої гострої сумішшю.
  9. Коли синенькі будуть покладені до плічок банки, їх заливають гарячим томатом, зверху додають столову ложку масла і прикривають кришкою.
  10. Ємності із заготівлею ставлять у каструлю для стерилізації. Її тривалість - 15-20 хвилин. Після цього банки закупорюють і ставлять під укриття охолоджуватися.

Такі баклажани виходять дуже гострими, але надзвичайно смачними і ароматними. Вони добре поєднуються з вареною картоплею або рисом. Навіть м'яса до такої страви не потрібно. Зберігаються вони довго, незважаючи на те, що готуються без додавання оцту.

Той, хто не любить томат або з якихось причин не може його використовувати, може залити баклажани маринадом. У цьому випадку в гарячу кип'ячену воду додають 2 ст. л. на 1 літр.

« попередня
наверх
наступна »

Як смажити яловичу печінку?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Як засолити форель в домашніх умовах?
Закуски на новий 2013
Як варити кисіль з варення?
Що таке роли?
Чим замінити рисовий оцет?
Піца з артишоками
Паштет з курки з грибами
Як маринувати патисони?
Як згасити капусту?
Як посмажити м'ясо на сковороді?
Як прикрасити торт ягодами?
Як варити заморожені креветки?
Як маринувати кабачки на зиму?
Як смажити горбушу, щоб вона не була сухо ...
© 2015-2022  wmn.pp.ua