Що можна приготувати з гарбуза?

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Що можна приготувати з гарбуза?
Гарбуз є відмінним дієтичним продуктом, з якого може вийти смачний суп, салат, запіканка, варення та інше. Нижче пропонуються найпоширеніші рецепти страв з гарбуза.
 
 
Приготування супу молочного з гарбузом.
 
Гарбуз (200 г) натирається на тертці, після чого гарбузова стружка вариться в 100 г киплячої води. Далі потрібно долити молоко (300 г) і засипати 20 г манної крупи. Прокип'ятити все це протягом 10 хвилин. Шматочок вершкового масла (10 г), сіль і цукор додаються в готову страву.
 
 
Приготування гарбузового салату.
 
Вам знадобиться гарбуз (300 г), пара великих яблук, півсклянки сметани. Спеції за смаком.
 
Очищена гарбуз і яблука натираються на тертці. Потім додайте спеції і сметану. Ретельно перемішайте. Для оформлення відмінно підійде петрушка і кріп.
 
 
Приготування гарбузових цукатів.
 
Для цукрового сиропу знадобиться 1 стакан води, 1,2 кг цукру, 1 лимон, який може бути замінений на 3 г лимонної кислотою з додаванням ваніліну.
 
Гарбуз має бути ретельно оброблена (прибрати шкірку і насіння) і нарізана кубиками. Потім вона заливається цукровим сиропом і вариться протягом 5 хвилин. Після 6-8 годинної перерви, необхідно знову довести до кипіння і прокип'ятити (3-5 хвилин). Після 10-12 годинного відстоювання в сиропі гарбуз потрібно відкинути на сито до повного стікання сиропу і підсушити, при бажанні посипати цукровою пудрою. Цукати краще збережуть свій смак і властивості, якщо будуть зберігатися в скляній тарі.
 
 
Приготування листкових пиріжків з гарбузовою начинкою.
 
На 2 склянки борошна листкового тіста додається 3 ст.л. гарбузового фаршу, пропущеного через м'ясорубку.
 
Тісто нарізається на кілька шматочків, кожен з яких розкочується тонким шаром. Після укладання фаршу краю пиріжків защепляем. Після випікання в духовці протягом 25-30 хвилин пиріжки готові до вживання.
 
 
Приготування гарбуза смаженої.
 
Необхідні інгредієнти: 250-300 г гарбуза, трохи вершкового масла (20 г), борошна (10 г) і 40 г сметани. Спеції додаються за смаком.
 
Гарбуз нарізається невеликими скибочками, посипається спеціями і обвалюється в борошні. Потім слід прожарити гарбуз на сковорідці до появи скоринки і поставити ненадовго в духовку. Блюдо подається зі сметаною.
 
 
Приготування гарбуза з сиром.
 
Вам знадобиться: 100 г гарбуза, 2 ложки сиру, 1,5 ложки цукру. Додавання ваніліну за смаком.
 
Наріжте гарбуз невеликими шматочками і тушкуйте в невеликій кількості води, потім розітріть в пюре. Після додавання сиру, цукру і ваніліну ретельно розмішайте.

Як приготувати азу з яловичини?
Що приготувати з фаршу швидко?
Як засолити рижики?
Терпуг, запечений в духовці
Як заварювати пуер в таблетках?
Як приготувати щуку в духовці?
Як готувати заморожені опеньки?
З чого роблять віскі?
Скільки варити яловичий язик?
Як приготувати заморожені кальмари?
Як посмажити печериці?
Як засолити горбушу в домашніх умовах?
Круасани з готового листкового тіста
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Як з молока зробити сир?
Мастика в домашніх умовах
Меню сайту