на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Заготовки з вікторії без цукру

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Заготовки з вікторії без цукру

Вікторія (полуниця садова або суниця садова) є однією з найбільш популярних і улюблених садівниками ягід. Ця рослина існує виключно в окультуреному вигляді і являє собою гібрид двох різних сортів суниці, який був виведений в Голландії у вісімнадцятому столітті.

Найімовірніше, для гібридизації були використані чилійська суниця і віргійская суниця. Так вийшло вивести великоплідний морозостійкий сорт суниці ананасної. Дана ягода має високі гастрономічні показники, володіючи унікальним смаком і ароматом. У зв'язку з цим багато людей прагнуть не тільки вдосталь наїстися вікторії в сезон її дозрівання, але і заготовити ягоди про запас, причому з популяризацією здорового способу життя все частіше звертають увагу на заготівлю ягід без цукру. Про ці способи і буде розказано нижче.

Замороження вікторії

Використання даного методу дозволяє максимально повно зберегти корисні речовини, що містяться в полуниці і домогтися мінімальної зміни гастрономічних особливостей. Бажано використовувати свіжозібране ягоди.

Необхідні дії:

  1. Насамперед необхідно гарненько відібрати підходяще для заморозки сировину. Для цього потрібно видалити всі підгнилі і пом'яті ягоди. Вони можуть зіпсувати смако-ароматичні якості всієї заготовки.
  2. Далі відібрана сировина очищають від бруду. Промити суницю небажано, оскільки це може додати ягодам водянистості. Краще протерти кожну ягоду трохи вологою ганчірочкою і потім дати обсохнути на горизонтальній поверхні протягом 30 хвилин.
  3. Тепер необхідно укласти полуницю в пластмасові контейнери (дана тара є оптимальною, оскільки не дозволить ягодам сильно деформуватися). Але важливо враховувати, щоб матеріал контейнерів був з кришками морозостійкий.
  4. Контейнери щільно закривають кришками і ставлять в морозильну камеру.

Перед повної розморожуванням ягід з метою вживання в їжу або для косметичних процедур необхідно контейнери з морозильної камери на дві години перенести в холодильну камеру. Це дозволить мінімізувати різкість перепаду температур і зберегти всі основні властивості ягід.

Сушка ягід

Даний метод є недостатньо популярним і використовується в більшості випадків для подальшого приготування трав'яних чаїв. Як правило, за основу чаю беруться листя суниці, а сушені ягоди служать, як смако-ароматична доповнення.

Хід приготування:

  1. Відбирають, тільки якісну сировину, що надалі очищають від забруднень, як було описано в технології заморозки ягід.
  2. Далі ягоди нарізають на дрібні шматочки, щоб оптимізувати і прискорити процес сушіння.
  3. Нарізані ягоди краще сушити в духовці при температурі приблизно 60 ° С, щоб уникнути можливого загнивання. Однак, якщо дозволяють погодні умови, то ягоди можна сушити і під впливом прямих сонячних променів.
  4. Після проходження процесу сушіння, який може зайняти за часом від декількох годин (в духовці або спеціальній печі) до декількох днів (під відкритим сонцем).

Компот з вікторії без цукру

Останнім часом приготування таких компотів стало досить актуально, так як вони дозволяють вживати напої даного роду навіть тим, кому не рекомендується або небажано вживати цукор. Враховуючи, що консервант у вигляді цукру в даному випадку відсутня, важливо приділити максимум уваги стерилізації, щоб напій не зіпсувався завчасно.

Технологія приготування:

  1. Ягоди відбирають і очищають від забруднень способом, який був описаний вище.
  2. Скляні банки ретельно промивають і стерилізують, а потім наполовину заповнюють вікторією.
  3. Ягоди до самого верху заливають окропом і закочують бляшаними кришками. У випадку, якщо немає впевненості в стерильності, можна додати в компот лимонну кислоту.
  4. Зберігають такий компот в прохолодному місці. Холодильник в цьому випадку підходить оптимально, оскільки дозволяє встановлювати необхідну температуру і стежити за заготівлею.

Існують і інші менш поширені способи заготовки вікторії без цукру, наприклад, маринування.

« попередня
наверх
наступна »

Як сушити яблука в духовці?
Як маринувати патисони?
Що приготувати з свинячого серця?
Як запекти буряк в духовці?
Як робити котлети з фаршу?
Як приготувати льодяники?
Що таке роли?
Як варити яловичу печінку?
Паштет з хека з оливками
Як варити кисіль з варення?
Як солити капусту в банку?
З чого і як роблять цукати?
Як маринувати кабачки на зиму?
Страви з кислого
Як приготувати філе минтая?
Що приготувати з мідій?
© 2015-2022  wmn.pp.ua