на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Заготовки з вікторії без цукру
Вікторія (полуниця садова або суниця садова) є однією з найбільш популярних і улюблених садівниками ягід. Ця рослина існує виключно в окультуреному вигляді і являє собою гібрид двох різних сортів суниці, який був виведений в Голландії у вісімнадцятому столітті.
Найімовірніше, для гібридизації були використані чилійська суниця і віргійская суниця. Так вийшло вивести великоплідний морозостійкий сорт суниці ананасної. Дана ягода має високі гастрономічні показники, володіючи унікальним смаком і ароматом. У зв'язку з цим багато людей прагнуть не тільки вдосталь наїстися вікторії в сезон її дозрівання, але і заготовити ягоди про запас, причому з популяризацією здорового способу життя все частіше звертають увагу на заготівлю ягід без цукру. Про ці способи і буде розказано нижче.
Використання даного методу дозволяє максимально повно зберегти корисні речовини, що містяться в полуниці і домогтися мінімальної зміни гастрономічних особливостей. Бажано використовувати свіжозібране ягоди.
Необхідні дії:
Перед повної розморожуванням ягід з метою вживання в їжу або для косметичних процедур необхідно контейнери з морозильної камери на дві години перенести в холодильну камеру. Це дозволить мінімізувати різкість перепаду температур і зберегти всі основні властивості ягід.
Даний метод є недостатньо популярним і використовується в більшості випадків для подальшого приготування трав'яних чаїв. Як правило, за основу чаю беруться листя суниці, а сушені ягоди служать, як смако-ароматична доповнення.
Хід приготування:
Останнім часом приготування таких компотів стало досить актуально, так як вони дозволяють вживати напої даного роду навіть тим, кому не рекомендується або небажано вживати цукор. Враховуючи, що консервант у вигляді цукру в даному випадку відсутня, важливо приділити максимум уваги стерилізації, щоб напій не зіпсувався завчасно.
Технологія приготування:
Існують і інші менш поширені способи заготовки вікторії без цукру, наприклад, маринування.
« попередня | наступна » |